Ne dajte se zavarati: ova mala kuća u sebi krije prostrani enterijer

Ova mala kuća je sve samo ne tesna i sićušna...

Nazvana Orca Edition Park modelom, ova mala kuća je dizajnirana od strane Mint Tiny Homes, kompanije koja definitivno ima sasvim dovoljno iskustva u projektovanju malih ali prostranih domova. U pitanju je dom od nekih 50 m2, koji ima prilično prostranu unutrašnjost na jednom spratu.

Prilično ekspanzivan model koji je idealan za lociranje na jednom mestu, umesto da se redovno vuče i pomera, zasnovan je na prikolici sa četiri osovine i ima završnu obradu od drvenih obloga od dasaka i letvica na vrhu sa kosim metalnim krovom.

Kada uđete u dom, dočekaju vas dvostruka staklena vrata koja vode do prostranog i dobro dizajniranog kuhinjskog prostora. Kuhinja uključuje rernu, frižider, sudoperu, mašinu za pranje sudova, šporet i mikrotalasnu pećnicu. Kuhinjski ormarići imaju ostavu od poda do plafona, opremljenu podesivim policama, dok u prostoru ostaje sasvim dovoljno mesta za smeštaj trpezarijskog stola.

Odmah do kuhinje nalazi se dnevni boravak koji je opremljen udobnim kaučem, kaminom, stočićem i prostorom za zidni TV. U sekundarnu spavaću sobu možete ući preko kliznih vrata. Ovaj deo doma je sav u staklu, i ostavlja dovoljno prostora da stojite a da glavom ne dodirujete plafon. Takođe ima bračni krevet i nešto prostora za odlaganje stvari.

Na drugom kraju kuhinje nalazi se mali hodnik opremljen prostorom za pranje veša sa mašinom za pranje i sušenje veša, kao i dodatnim prostorom za odlaganje. U blizini se nalazi kupatilo, opremljeno umivaonikom, kadom sa tušem i toaletom za kompostiranje.

Ovaj mali hodnik se zatim prirodno povezuje sa glavnom spavaćom sobom, u kojoj se nalazi veliki bračni krevet i prostor za garderobu. Glavna spavaća soba takođe ima vrata koja vode ka spolja, tako da imate poseban pristup otvorenoj površini za savršeno uživanje u pogledu.

Povezane teme

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.

30.01.2024 Arhitektura

Dinamična igra talasa oblikuje dizajn impresivnog umetničkog centra

Talasasti dizajn umetničkog centra Nanhai usklađuje i kopno i more sa svojim plutajućim nadstrešnicom i lokacijom na obali.

28.01.2024 Arhitektura

Simbolika ljiljana duboko utemeljena u dizajnu moderne kuće koja poštuje tradiciju

Okružena bogatim jezerima ukrašenim ljiljanima, ova neverovatna kuća postaje pravo utočište, ili bolje reći pažljivo oblikovana oaza spokoja, koja pruža odmor svojim stanarima nako...