Najbolji video tutorijali namenjeni arhitektonskom crtanju

Blago treperave linije, prepoznatljivi prekriženi uglovi, paralelno senčenje i velika slova: neosporno je da su arhitekte vremenom razvile svoj stil crtanja.

Iako perspektive slobodnih ruku više nisu jedini (ili čak primarni) oblik reprezentacije za arhitektonske projekte, oni i dalje imaju ogroman značaj tokom procesa dizajniranja.

Oni su alat za dizajn, a ne oblik reprezentacije. Prejaka linija, loše odabrana boja, neproporcionalna figura - sve su to elementi koji mogu skrenuti pažnju sa stvari koje zapravo želimo pokazati.

Čak i za nepretencioznu i brzu skicu, neka pravila su veoma važna. Neki saveti pomažu da se običan crtež pretvori u nešto čime se ponosite i želite pokazati drugima. Iskoristivši ogromnu kolekciju youtube videa, odabrali smo neke kreatore sadržaja dele svoju stručnost sa vama.

Eric Reinholdt ima kanal na youtubu sa dragocenim savetima za one koji su zainteresovani za crtanje, arhitekturu i svakodnevne novitete ove profesije. Pored videa, on posvećuje neke sadržaje svojoj kancelariji, 30x40 Design Workshop, (koja se nalazi u Americi). Sa vrlo jasnim i didaktičkim pristupom, on prelazi i demonstrira jednostavne koncepte koji pomažu u usavršavanju skica.

Još jedan zanimljiv kanal na temu crtanja je Themodmin. Uz veliku kolekciju video zapisa, pmožete naučiti različite tehnike i dobiti dizajnerske savete. Prvi video počinje sa osnovnim crtežom i pokazuje kako dodavanje tekstura linijama može transformisati skicu i izraziti materijale mnogo vernije.

Evo nekih najboljih videa koji će vam pomoći da usavršite svoj stil bilo da se radi o senčenju, crtanju figura ljudi, automobila...

N.V.T.

Izvor Arch Daily

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Arhitektura

Povezane teme