Montažna vikendica koketira sa rustičnim i modernim detaljima

Ova montažna vikendica ili jednostavna brvnara dizajnirana je za bračni par koji je želeo da se odmori u svom rodnom gradu...

Kompanija za projektovanje montažnih brvnara zadužena je za izgradnju visokokvalitetnih kuća koje predstavljaju idealno mesto za odmor i relaksaciju, ali i beg iz gradske vreve. Naravno, to što se radi o brvnarama ne znači da i njihov dizajn uvek mora biti isti, u ovom slučaju mi smo odabrali kućicu koja je na idealan način spojila rustično i moderno.

photo: yankodesign

Rustična ličnost ove građevine protkana je izrazitim modernim dodirima poput prostranih prozora od poda do plafona i svetle, neobrađene drvene unutrašnjosti. U pitanju je kuća na dva nivoa koja ima tri spavaće sobe, smeštena iza visokih nadstrešnica koje obezbeđuju sasvim dovoljno prostora za terasu koja je okružuje.

Spajanje nadstrešnice sa prednjom fasadom kuće ali i prozori od poda do plafona razbijaju barijeru između unutrašnjeg životnog prostora i godišnjih doba na otvorenom. Drugim rečima, prozori na tri strane dnevne sobe čine da se domaćini osećaju kao da su napolju – sva četiri godišnja doba mogu se doživeti veoma intimno.

photo: yankodesign

Unutrašnjost brvnare karakterišu oboženi drveni plafoni kao i izbor udobnog minimalističkog nameštaja što je enterijeru dalo mekši i prijatniji izgled. Kada je spoljašnjost u pitanju, brvnara je ojačana stubovima, gredama i poprečnim lameliranim drvenim pločama.

Napravljena da izdrži sva četiri godišnja doba, ova montažna kućica je izolovana debelim trupcima smreke i drvenim vlaknima koja pomažu u neutralizaciji unutrašnjih temperatura i nivoa vlažnosti. Na ovaj način domaćini mogu biti mirni, uvereni da geotermalno grejanje i prozori sa trostrukim staklom dvostruko obezbeđuju odgovarajuću izolaciju.

Izvor: yankodesign

Povezane teme