Moderna vikendica savršeno preciznih linija smeštena unutar borove šume

Ova šarmantna vikendica je za sebe odabrala gotovo savršenu lokaciju – borovu šumu koja domaćinima nudi još savršeniji pogled na okolnu prirodu...

Reč je o šumovitom i dobro orijentisanom području sa velikim potencijalom za stvaranje neophodne intimnosti. Drugim rečima, zahvaljujući ovakvom terenu dizajnerima je bilo lako da izgrade modernu vikendicu čistih, savršeno preciznih linija. Bledi tonovi materijala, prirodna tekstura drveta i betona u kombinaciji sa crnom metalnom oblogom, doveli su do stvaranja impresivnog kontrasta koji je najviše primetan u prednjem delu kuće.

Tokom čitavog toka izgradnje ove vikendice pokazalo se da je upravo njena lokacija najmoćniji element koji je dozvolio ne samo fantastičan panoramski pogled na okolinu, već i snažan prodor prirodne svetlosti tokom većeg dela dana. U prilog tome govore i velika klizna vrata koja su “gurnuta” ka glavnom unutrašnjem otvorenom prostoru s namerom da suptilno razdvoje unutrašnje funkcije.

photo: Cargo Architecture inc.

Tako je na kraju stvoren dom koji, uprkos ograničenjima površine, nudi čak četrnaest mesta za spavanje, tri kupatila, igraonicu za decu, kutak za čitanje i glavnu spavaću sobu. Inteligentan i pažljiv rad na izradi nacrta omogućio je stvaranje unutrašnjih prostora koji umnogome pojednostavljuju cirkulaciju a istovremeno pružaju osećaj veličanstvenosti.

I na kraju, najzanimljiviji deo ove snežne idile glasi – kamen temeljac ovog stambenog objekta je njegova neverovatna fleksibilnost, pa je tako vikendica savršena za naknadno prilagođavanje. Zapravo, ona predstavlja jasan simbol savremene vizije građevinarstva čije osnovne komponente čine svetlost, priroda, čistoća i jednostavnost.

Izvor: archello

photo: Cargo Architecture inc.

Povezane teme