Minimalistička čelična kuća sa asimetričnim krovom

Danas vam predstavljamo kuću koja je samo nalik na prosečan ambar.

Njen moderan izgled odvlači je od tradicionalne arhitekture, a čelični okviri i asimetričan krov daju joj specifičan odjek. Iz daleka ova kuća veoma podseća na ambare koji su u njenom okruženju, ali što joj se više približavate njena modernost i sofisticiranost počinju da budu primetni.

Dom dizajniran od strane CLB Architects studia zauzeo je ravno zemljište sa pogledom od 360 stepeni na svoju okolinu. Sa spoljne strane ove građevine primetan je moderno- industrijski izgled, postignut zahvaljujući čeličnim oblogama. Kada se zakorači u unutrašnjost, pred očima vam se otvara minimalistički i vrlo gostoljubiv dom.

Kuća je pravljena sa asimetričkim krovom na dve vode, koji predstavlja predivan odraz njenog eklektičnog stila. Građevina se sastoji od dva zasebna dela povezana istim krovom u čijem središtu se nalazi predivna bašta sa bujnim zelenilom. Enterijer doma je vrlo jednostavan i moderan. Pri njegovom uređenju korišćeni su materijali poput betona, stakla i čelika za projekciju rustično – industrijske vibracije.

Ulaz u kuću je definisan velikim tamnim vratima i otkriva veliki i prijatan centralni dnevni boravak, koji se otvara ka natkrivenom tremu. U prostoru dnevnog boravka je veliki betonski kamin koji naglašava asimetričan oblik krova. Lagano drvo je korišćeno za dekor cele kuće kako bi se iskazala otvorena, prozračna i prijatna atmosfera.

Spavaće sobe sa nalaze sa krajeva kuće i imaju pristup terasama. Tu je i garaža koja deluje kao zasebna građevina. Ona je sa glavnom kućom povezana krovnom konstrukcijom, koja ima veliki izrez kako bi prirodno svetlo kroz njega ulazilo u tom prelaznom području.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme