Minijaturne kućice na drvetu pokazuju dostignuća savremene arhitekture

Ne poseduje svako od nas iste veštine, naročito u pogledu dizajna i arhitekture.

Međutim to ne znači da ne možete da uživate u minijaturnim arhitektonskim delima, koje ste skoro samostalno napravili. Reč je o malim kućicama na drvetu koje sa lakoćom možete "izgraditi", slažući njen deo po deo poput dečije slagalice. Kampanja pod nazivom "Sićušne kućice na drvetu" nudi vam DIY drvene pakete, neverovatno detaljnih modela kućica. Njihova veličina omogućava vam da ih zakačite za neku od sobnih biljaka ili je postavite na vaš radni sto.

Način na koji ove male kućice na drvetu komuniciraju sa sobnim biljkama sličan je radu umetnika Jedediaha Cprwyna Voltza koji bira saksije i bonsai stabla u oblicima pravog drveća gradeći oko njih realistične male kućice na drveću. Ovi neobični setovi za DIY projekte mogu učiniti da u svoj dom unesete dodir prirode.

Kompleti dolaze u različitim nivoima težine, a neki sadrže i do desetak složenih komada. U zavisnosti od veštine, prosečnoj osobi treba od 2-4h da sklopi jednu minijaturu, uz minimalnu upotrebu lepka. Stilovi podrazumevaju nekoliko prelepih hramova, klasične kućice na drveću, one u obliku fenjera, konvencionalne rustične kućice, a u planu je pravljenje i drugih modela.

Svaki model kućice na drvetu dolazi u paketu sa LED lampicama i baterijama tako da ih možete osvetliti i pretvoriti u najnežnije osvetljenje koje je ikad ušlo u vaš dom. Takođe pri osvetljenju njihove unutrašnjosti svi detalji koji su prisutni postaju vidljivi i samim tim interesantniji. Pojedini modeli imaju čak i minijaturni nameštaj raspoređen u unutrašnjosti poput kauča, trepezarije, kreveta i sl.

Želeći da ove minijature učini pristupačnijim i deci, kreatori su napravili i mogućnost izbora za nijansu veće verzije kućice na drvetu.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme