Mesto za porodični odmor sa neobičnim "nogama”

Život i rad u velikom gradu obično podrazumevaju želju za begom od užurbanosti oblikovanu u vidu porodične kuće za odmor.

Danas vam predstavljamo jedan neobičan dom, kojim se proteže još neobičniji enterijer. Naime, on se nalazi na obali zaliva u Vašingtonu koji predstavlja savršeno mesto za podizanje kuće za odmor.

Međutim ovo područje sa sobom nosi i brojne izazove. Arhitektonski tim iz Hoedemaker Pfeiffer studija je dobio zadatak da napravi kuću koja će zauzeti mesto stare kolibe koje se prenosila sa generacije na generaciju. Lokacija na kojoj je kuća sagrađena je takođe vrlo zanimljiva, jer zapravo predstavlja mesto gde se razdvaja slatkovodna močvara sa jedne strane i otvoreni okean sa druge.

Građevinski propisi nalagali su da sve građevine u ovom području moraju da ispunjavaju najviše propise u vezi sa poplavama, budući da u zimskom periodu oluje i poplave mogu da unište komplena imanja i naprave nepopravljivu štetu. Kao rezultat toga arhitekte su osmislile dizajn koji kuću smešta na betonske stubove, omogućavajući vodi da slobodno prolazi ispod nje.

Osim toga cela kontsrukcija je morala biti elastična i izdržljiva da bi mogla da podnese udare jakih vetrova sa jugozapada. Takođe osim stabilnosti i ojačanja akcenat je bio i na privlačnosti, jer je ipak u pitanju porodična kuća za odmor, odnosno mesto gde će se porodica u društvu prijatelja okupljati kako bi uživala u svežem vazduhu i predivnoj prirodi. Ležeran i vrlo prijatan enterijer u stilu plaže uneo je u ovo zdanje preko potrebno osveženje.

Svetao i prozračan enterijer, sa jednostavnim završnim obradama učinio je da se svako ko boravi u ovoj kući oseća opušteno i spokojno. Dizajn enterijera je simetričan do tačke kada velika soba u kući ima dva kamina na suprotnim zidovima i identične spavaće sobe. Zidovi u unutrašnjosti su obloženi drvetom smreke a podovi su od poliranog betona, što je doprinelo stvaranju modernog primorskog šarma.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme