Malo leta: nežna i svetla vikendica na Bahamima

Želite da opustite svoje telo i dušu na sunčanom i toplom mestu? Ovaj san se ostvario za vlasnike ove neverovatne kuće.

Ova šarmantna kuća nalazi se na obali ostrva Harbor, u gradu Dunmore Town. Vikendica je sagrađena još 1800-ih, tako da je kuća dobila svoj tradicionalni šarm. Dizajn enterijera radio je Trish Becker iz Njujorka. Odlučeno je da se stara kuća obnovi i da joj se pruži drugi život zahvaljujući modernom enterijeru - ovaj cilj je postignut ekspresivnim kombinacijama boja, dezena i tekstura.

Sada obnovljena mala vikendica ponosno stoji na svom mestu i efektno se izdvaja zahvaljujući nežnom spoljašnjem rešenju - svetlo ružičasta fasada je u kontrastu sa gustim zelenim grmovima, ružičastim puzavicama i tirkiznim kapcima. Kuća je uređena u mekoj pastelnoj paleti: boja bombona i lagana tirkizna stvaraju vrlo prijatnu letnju atmosferu. Bela boja arhitektonskih detalja i bujna zelena boja tropskih biljaka, s vremena na vreme pronađena u unutrašnjosti, osvežavaju celokupnu paletu. Korišćen je nameštaj vedrog kolonijalnog karaktera i mnogo pletenih tekstura, što unutrašnjost čini neverovatno prijatnom i laganom.

Glavna dnevna soba vam omogućava da osetite tropsko raspoloženje enterijera - suzdržanost, puno svetlih boja, drveni i bambusov nameštaj i lakoća dekoracije stvaraju osećaj lakoće i hladnoće u unutrašnjosti. Sjajna boja koja je oslikala drvene grede plafona i poda, odražava svetlost i čini sobu vizuelno prostranijom i svetlijom. U drugoj dnevnoj sobi plava i crna postaju odlični suputnici. Crna je boja predstavljena u obliku neverovatnog rezbarenog nameštaja i strogih okvira za slike, a plava - u obliku printova. Razigrani otisci, etno uzorci, romantično cveće - sve se to stapa u opšti i neverovatno višeslojni utisak unutrašnjosti. Otvorena kuhinja je u kombinaciji sa trpezarijom. Kako bi održali osećaj lakoće, odlučili su da napuste gornje ormane - umesto njih se koriste otvorene police, idealne za prikazivanje prelepih posuda. Tamno smeđa ploča stvara moderan kontrast belim zidovima i fasadama ormara. Trpezarija je opremljena jednostavnim stolom sa četiri elegantne pletene stolice i simpatičnim kaučem tapeciranim neverovatnim printom. Spektakularne slike sa prozora čine unutrašnjost veselijom i dinamičnijom.

Privatne sobe su vrlo sveže uređene. U jednoj od spavaćih soba snežnobeli zidovi i pod upotpunjuju svetli i tanki, gotovo prozirni tekstil. Bela boja stvara atmosferu mira i potpune opuštenosti, stvarajući neupadljive kombinacije sa nežnim plavim i sivkastim nijansama, kao i svetlim drvetom. U drugoj spavaćoj sobi korišćene su zasićenije boje - prolećni tirkiz i fuksija postali su akcenti. Podovi su prekriveni ugodnim tepihom, koji se poklapa sa bočnim drvenim stolovima i pletenim visećim lampicama. Svi eklektični detalji enterijera vrlo su skladno usklađeni jedni s drugima, međutim prostorije ove kuće izgledaju prirodno.

Drvena terasa je idealna za provođenje vremena napolju, sunčanje ili gledanje zalaska sunca. Čak i slatka mala prostirka koja podseća na oblik sunca jasno daju do znanja da ste u tropskim predelima! U dizajnu otvorenih javnih površina predviđen je bambusov mini-bar sa udobnim stolicama i niskim stolovima.

 

 

Povezane teme