Mali dvorišni dodatak modernog stila

Mali pomoćni objekti u baštama i dvorištima mogu biti svih vrsta i namena, a nedavno su postali ekstremno popularni jer je veoma lako da ih unesete u prostor gde mogu postati sklonište od svega i raditi u njima šta god poželite...

Ukoliko želite pravu inspiraciju za ovakav jedan objekat u svom dvorištu, onda je ovaj koji vam danas predstavljamo idealna doza koja vam je potrebna kako biste dobili viziju svog ličnog projekta, modernog stila i različitih funkcionalnosti.

Celokupno dvorište koje vidite u galeriji renovirano je od strane kompanije Board & Vellum, a ceo projekat je povukao i predivnu novu ekstenziju koja je "legla" kao idealan centar pejzažne arhitekture ovog imanja. Dvorište sada poseduje betonske staze, drvenu terasu i ugrađene klupe koje se uklapaju u stil i dizajn ograde, toplu kadu i ognjište. Sam novi objekat meri svega 15m2 veličine, poseduje staklene zidove i klizeća vrata, svetlarnike i plave eksterijerne fasadne finiše.

Originalno, ovaj objekat je dizajniran kao udoban prostor za čitanje, ali je nakon nekog vremena počeo da dobija sve više funkcionalnosti. Prvo je postao gostinjski prostor, zatim kućica za zabavu i uživanje u filmovima. Ova pomoćna kuća poseduje malu kvadraturu, ali je zato na pametan način otvorena ka zadnjem delu dvorišta i pruža przračan osećaj velikim staklenim prozorima i svetlarnicima, dok samo jedna sekcija njenog enterijera poseduje solidne drvene zidove.

Enterijerni dekor je moderan sa elegantnim osećajem, tu su dopadljive dekorativne karakterstike na sve strane, a uprkos tome što je ovaj kutak skromne kvadrature, on na zadivljujuć način ipak, uklapa dovoljno ostavinskog prostora sa nameštajem i ugradnim jedinicama polica.

Merdevine nude prostor skrivenoj spavaćoj sobi u potkrovlju koja poseduje svoj lični izvor prirodnog svetla i predivan pogled, što je čini apsolutno idealnomm. Nevezano sa tim što je veoma mali, ovaj enterijer nudi velike količine prirodne svetlosti i bajkovite poglede. Kuća se otvara ka drvenoj terasi, dok klizeća staklena vrata osiguravaju uglađene i smislene prelaze između enterijera i eksterijera.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme