Mala kuća sa pogledom na more: savršen način da se suočite sa samoćom

Više slika

Više slika

Ova kućica se nalazi na slikovitoj padini koja pruža neverovatan pogled na more.

Smeštena godovo idilično na padini sa pogledom na more, prelepa mala kuća se može pohvaliti širokim pogledom na plave vode i zelenilo. Dom funkcioniše kao kuća za odmor i smešten je na velikom imanju koje se nalazi u jednom od mnogih ostrva japanskog arhipelaga. Dom je opremljen paviljonom za ručavanje i u suštini se sastoji od dve dobro uklopljene strukture.

Dom je inspirisan 'šukobo', prenoćištima kojima upravljaju svetilišta i hramovi. Dizajniran je da ugosti porodicu i prijatelje i funkcioniše kao udoban smeštaj sa elementom izolacije i privatnosti. Izgrađena je pod nazivom 'dokubo' i služi kao prostor za odmor i rekreaciju, kao i beg od užurbane svakodnevnice. Iako mala, kuća ima pet spavaćih soba, kao i tuš i toalet. Glavna rezidencija se nalazi iznad kuće za goste, a obroci se služe u trpezariji glavne rezidencije.

Paviljon za ručavanje u okviru male kućice sa pogledom na morephoto: schemata

Mala kuća i glavni dom povezani su metalnim stepeništem. Posetioci mogu ući u dom kroz zadnji deo, gde ih odmah dočekuje zapanjujući pogled na vodu na suprotnom kraju. Trpezarijski paviljon koji se nalazi pored kuće funkcioniše kao intiman prostor za ručavanje, ili večernje opuštanje. Dok se odrasli opuštaju uz poneko piće, deca se mogu igrati u kući za goste, a da i dalje imaju pristup odraslima.

Prelepa karakteristika male kuće je da je dizajnirana da zadovolji potrebe i dece i odraslih. To je vrsta doma koji se odlično brine za sve članove porodice, osiguravajući da se svi osećaju kao kod kuće i da žive u prostoru koji se zaista oseća kao ušuškan dom. Celokupno imanje je širok kompleks koji je opremljen sa dosta sadržaja.

Mala kuća na slikovitoj padini ima fantastičan pogled na morephoto: schemata

Mala kuća je neobičan i udoban deo ovog kompleksa, onaj koji se nalazi mirno na padini, pružajući prekrasan pogled na plave vode.

Povezane teme

16.05.2024 Arhitektura

Inovativni kulturni centar u Džuhaju sa potpisom Zahe Hadid

Sa jedinstvenom arhitekturom i ekološkim pristupom, ovo mesto predstavlja vrhunac kulturne integracije i održivog dizajna u južnoj Kini.

14.05.2024 Arhitektura

Ključni elementi i principi tropske arhitekture

Tropska arhitektura snažno naglašava održivost i zaštitu životne sredine. Korišćenjem lokalnih materijala, primenom pasivnih dizajnerskih strategija i korišćenjem obnovljivih izvor...

12.05.2024 Arhitektura

Impresivna zgrada koja se "bori" sa zdravstvenim i društvenim izazovima

Zgrada Forskaren u svojim impresivnim prostorima okuplja industriju, istraživanje i akademiju - sve pod jednim krovom. Ovde se zgrada otvara i poziva ljude da se druže i istražuju...

10.05.2024 Arhitektura

Istražujemo večni šarm istorijskih domova

Od velikih imanja do skromnih kućica, ova arhitektonska čuda zadržavaju suštinu svojih perioda, utelovljujući jedinstvenu kombinaciju stilova, materijala i uticaja.

08.05.2024 Arhitektura

Kuća van mreže inspirisana avionom iz drugog svetskog rata

Zahvaljujući svojoj zakrivljenoj spoljašnjosti i modularnom dizajnu, ova kuća oživljava duh Drugog svetskog rata uz dodir savremenosti. Uplovite u svet udobnosti i funkcionalnosti,...

06.05.2024 Arhitektura

5 razloga da ponovo razmislite o kupovini kontejner kuće

Iako je privlačnost transformacije robusne čelične kutije u šik minimalističko prebivalište neosporna, nekoliko praktičnih stavki u vezi sa njima se često zanemaruje. Ovi domovi, n...

04.05.2024 Arhitektura

Boeing 737 je zapravo luksuzna vila smeštena na litici Balija

Ova čarobna kuća, poznata kao Private Jet Villa, izgrađena je iz trupa aviona Boeing 737, diskretno postavljena na ivici prelepe litice na Baliju

02.05.2024 Arhitektura

Predivne moderne brvnare inspirisane lepotom okolne prirode

Ove savremene interpretacije klasičnih brvnara spajaju tradicionalnu toplinu drveta sa modernim dizajnom i tehnologijom, stvarajući prostor koji je istovremeno udoban i luksuzan.

30.04.2024 Arhitektura

Savremena elegancija u prirodi: otkrijte čari moderne seoske kuće

Ove kuće predstavljaju savršenu simbiozu između rustičnog ambijenta sela i elegantnog dizajna, pružajući svojim stanovnicima mirnu oazu daleko od gradske gužve.

28.04.2024 Arhitektura

Revolucionarni društveni centar u srcu pustinje

Društveni centar, sa svojim organskim oblicima i apstraktnim dizajnom, predstavlja izuzetan spoj estetike i funkcionalnosti.

26.04.2024 Arhitektura

Inovacije u dizajnu mikro kuća: redefinisanje prostora i održivosti

Mikro kuće, nekada smatrane za trend koji je rezervisan za specifičnu grupu ljudi, sada su postale simbol inovacija u arhitekturi i održivom načinu života.