Mala kuća inspirisana skandinavskim dizajnom sa staklenikom i malim vrtom

Elsa je mala kuća od 32 kvadratna metra, definisana skandinavskim dizajnom, usidrena prirodnim, zemljanim elementima, poput otvorenog vrta i staklenika, smeštenog pored terase prekrivene pergolom i ljuljaške za slikovite letnje večeri provedene u vrtu.

Uprkos svim svojim inovativnim arhitektonskim dostignućima i efikasnosti resursa, čini se da male kuće ne mogu izgledati impresivno. Međutim, sa ovom kućom je priča drugačija.

Dizajnirana i izgrađena od strane male porodične kompanije za izgradnju kuća pod nazivom Olive Nest, Elsa je ne tako malo zdanje na točkovima sa pripadajućim staklenikom, vrtom i ljuljaškom.

Elsa se sastoji od 32 kvadratna metra stambenog prostora, dok prikolica od 8,5 kvadratnih metara drži terasu prekrivenu pergolom, pričvršćenu ljuljašku, pa čak i staklenik. Spoljašnji dodatak od prirodnog drveta spaja se sa sićušnom kućicom od kedra. Skandinavski, ali ipak funkcionalan dizajn, definiše enterijer i eksterijer Else.

U direktnoj suprotnosti sa prirodnim kedrom, na levoj strani kuće nalazi se metalna spoljašnja strana, a neposredno iznad sekcije od kedrovine, metalni kosi krov produžava unutrašnji plafon spavaće sobe u potkrovlju. Odražavajući spoljašnjost prirodnog drveta, bela lamperija prekriva enterijer i unutrašnje zidove koji su osvetljeni prirodnom sunčevom svetlošću koja prodire kroz četrnaest prozora na prvom spratu kuće.

Kuhinja je bela i otvorena, sa sjajnom kvarcnom radnom površinom koja svetluca obasjana prirodnom sunčevom svetlošću. Bela lamperija od kedra nastavlja se po celom domu, uzdižući se čak do spavaće sobe u potkrovlju na zadnjem spratu, gde je bračni krevet uokviren sa još šest prozora.

U čitavom domu akcenti poput drvenih ploča i prilagođeni kožni i mesingani aksesoari podsećaju stanare na Elsinu jednostavnost, čak i u detaljima.

Povezane teme