Mala (ali ipak dovoljno prostrana) kuća na točkovima ima sve što vam treba

Više slika

Više slika

Ne dajte da vas zavara kvadratura ove kućice na točkovima - ona ima sve što vam je potrebno za život!

Do sada smo videli mnogo malih kuća na točkovima. Različiti proizvođači malih kuća imaju određeni zaštitni znak u svojoj gradnji, koji ih izdvaja od konkurencije. Neki od ovih istaknutih proizvođača malih kuća uveli su spavaću sobu u potkrovlju, mini-kancelariju ili dnevni boravak u potkrovlju u svoj mali stan, dok su se drugi fokusirali na igranje sa aspektima kao što je kupatilo u atrijumu i dodavanje kuhinje u potkrovlje.

MitchCraftTinyHomes je želeo da uradi nešto drugačije, pa je svom najnovijem modelu pokretne kućice dodao udoban balkon. Ova kućica po meri je malo duža i šira od većine malih kuća. Međutim, nije veličina glavna tema rustične male kuće, to je pre udoban balkon i prostrana unutrašnjost zbog kojih se prelepa sićušna kuća pretvara u savršen životni prostor na točkovima.

Unutar zadivljujućeg mobilnog staništa su dve spavaće sobe, kuhinja pune veličine, kupatilo i mali balkon. Smeštena na troosovinskoj prikolici, mala kuća se može pohvaliti rustičnim izgledom koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Vraćajući se osnovnim elementima klasične kuće, mala kuća ima prozor pored vrata koji otvara put unutra.

Prozor na otvoru se sjajno stapa sa elegantnom spoljašnjom završnom obradom kako bi stvorio vibracije hobitskog doma. Osim ovog upečatljivog prozora, postoje i druge zastakljene površine koje omogućavaju sunčevoj svetlosti da prodre duboko u unutrašnjost male kuće. Slično eksterijeru, unutrašnji dekor je takođe ispunjen brojnim drvenim i kamenim elementima koji dodaju estetiku malom domu.

Glavna površina male kuće sadrži dnevni boravak opremljen sofom okrenutom ka kružnom prozoru. Tu je i električni kamin, i prilagođeni zidni drveni ormarić sa padajućim stolom, koji se može koristiti po potrebi. Kuhinja se nalazi pored dnevne sobe i ima sve pogodnosti tradicionalnog doma (šporet, frižider, mikrotalasna, sudopera i druge osnovne potrepštine). Kupatilo se nalazi pored kuhinje i uključuje toalet, odvojenu mašinu za pranje i sušenje veša i tuš.

Glavni sprat takođe sadrži jednu od dve spavaće sobe male kuće, a njemu se može pristupiti preko kliznih vrata u blizini dnevne sobe. U spavaćoj sobi se nalazi i kućna kancelarija, što je savršeno za sve radoholičare. Stepenište sa integrisanim skladištenjem vodi do spavaće sobe u potkrovlju sa niskim plafonom. 

I upravo tu se dešava magija - vrata spavaće sobe se otvaraju na balkon koji je relativno manji od klasičnih balkona, ali dovoljno prostran da se vi i vaš partner ušuškate dok zajedno uživate u zalasku sunca.

Povezane teme

09.06.2024 Arhitektura

5 ključnih principa koji definišu modernu arhitekturu

Ovi principi ne samo da utiču na estetske i funkcionalne aspekte arhitekture već i promovišu održivost i harmoničan odnos sa okruženjem.

07.06.2024 Arhitektura

Remek delo moderne arhitekture i održivi životni prostor koji ostavlja bez daha

Ova kuća stoji kao svetionik arhitektonske inovacije i održivog života, pozivajući vas da prigrlite stil života koji je u potpunoj harmoniji sa prirodom.

05.06.2024 Arhitektura

Lepota jednostavnosti: 15 primera minimalističke arhitekture

U svojoj osnovi, minimalistička arhitektura se odnosi na uklanjanje suvišnog i fokusiranje na suštinske elemente zgrade.

03.06.2024 Arhitektura

Biser indijske arhitekture: miks tradicije i modernog dizajna

Ovaj projekat vešto kombinuje tradicionalne planerske principe koji su vekovima definisali indijsku arhitekturu, stvarajući dom koji je istovremeno funkcionalan i bezvremenski.

01.06.2024 Arhitektura

Prelepa staklena kuća: unikatno iskustvo boravka u prirodi

Prelepa staklena kuća se nalazi duboko u planinama, gde se okolni pejzaž stalno menja. Ponekad je nebo plavo, a ponekad je sve prekriveno gustom maglom. Drveće nudi spektakularne p...

30.05.2024 Arhitektura

Arhitektonski projekti koji su nas zadivili svojim futurističkim dizajnom

Zgrade koje zadivljuju svojim futurističkim dizajnom postaju simboli gradova i inspiracija za arhitekte širom sveta. Njihovi smeli oblici, revolucionarni materijali i tehnološka in...

28.05.2024 Arhitektura

Drvo, staklo i šuma: model doma koji je u savršenom skladu sa prirodom

Dom oličava autentičnu vezu sa prirodom, pružajući svojim stanarima harmoniju između unutrašnjeg prostora i spoljašnjeg okruženja tokom cele godine.

26.05.2024 Arhitektura

Otkrijte lepotu ekonomski isplativih modularnih kuća

Modularne kuće donose inovaciju, efikasnost i estetiku u svet građevinarstva. Njihova prilagodljivost, ekonomska isplativost i trajnost čini ih sve popularnijim izborom među vlasni...

24.05.2024 Arhitektura

Australijska stambena arhitektura: spoj tradicije, inovacije i održivosti

Australijska stambena arhitektura je svedočanstvo o sposobnosti zemlje da spoji tradiciju sa inovacijom. Ona odražava duboko poštovanje prema prirodnom okruženju, posvećenost održi...

22.05.2024 Arhitektura

Aston Martin Residences Miami: najviši stambeni neboder u obliku jedra

Prvi put najavljen 2016. godine, ovaj projekat je završen 2021. godine, i predstavlja prvi završeni projekat nekretnina ovog proizvođača automobila.

20.05.2024 Arhitektura

Održiva arhitektura: kako graditi budućnost bez oštećenja planete?

U projektovanju zgrada koje svakodnevno gradimo, koristimo ogromne resurse i ostavljamo neizbrisiv trag na samoj zemlji. Ali šta ako bi se naše strukture mogle neprimetno uklopiti...