Le Lupin kuća okružena zelenilom i divljim cvećem sa predivnim pogledom na reku

Predstavljamo vam dom koji objedinjuje savremenu arhitekturu sa životom u prirodnom okruženju.

Inovativan dom sa mnoštvom ideja za uštedu prostora u svom belom koloru okružen je predivnim zelenilom i divljim cvećem, izvan kog se prostire fantastičan pogled na reku. Kuća koja je delo Atelier Pierre Thibault studija nosi naziv Le Lupin i po mnogo čemu je jedinstvena.

Ova mala kuća nalazi se pored tradicionalnih kuća na plaži i vikendica, od kojih se izdvaja pre svega svojom upadljivom belom bojom. Međutim njena jedinstvenost seže dalje od toga, pokazujući tri nivoa koja su povezana stepeništem i neutralnu šemu boja sa suzdržanim akcentnim elementima.

Vertiklne rešetke oko kuće pružaju mnogo više od vizuelnog kontrasta, jer donji nivo kuće štite od oštrih sunčevih zraka, a ujedno svima onima koji se nalaze tu obezbeđuju dovoljno privatnosti. Spavaće sobe se nalaze na donjem spratu, dok je otvoren dnevni boravak, zajedno sa kuhinjom i trpezarijom na gornjem nivou. Veliki stakleni zidovi sa svih strana iz dnevnog boravka vas izvode na prostrane terase, gde se nalaze garniture za sedenje.

Kuća je dizajnirana da služi kao sporedni dom za modernu porodicu, a svojim kompaktnim dijaznom se savršeno uklapa u priču kojom vlada bujno zelenilo. Drveni detalji u kući poput plafonskih greda i stepeništa dodaju osećaj topline inače pretežno minimalistički uređenom domu. Moderan dekor u kombinaciji sa mnoštvom prostora za odlaganje skrivenim od pogleda, čini ovaj dom savršenim mestom za konekciju sa prirodom i odmor duha i tela.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Maxime Brouillet

Povezane teme