Lake House usklađuje arhitekturu sa scenskim okruženjem

Iako su mali stambeni projekti obično ograničeni u prostornim kapacitetima, mogućnosti dizajna ostaju beskrajne, posebno ako je lokacija projekta najveći izvor inspiracije.

Kuću za odmor jedne male porodice, arhitektonska firma sa sedištem u Torinu Wafai Architects predložila je luksuznu vilu jedinstvenog dizajna sa pogledom na slikovito jezero u u Türlersee Švajcarskoj.

Inspiracija za projekat došla je od posmatranja karakteristika lokacije, područja bujnih šuma koje okružuju vodu. Arhitekta je izabrao da upotpuni okolinu projekta u nekim delovima kuće i snažno ih uporedi sa drugim delovima, što je rezultiralo dinamičnom kućom koja deluje kao da je povezana sa njenom lokacijom.

Posebnost projekta je površina zida koja se postepeno pretvara u element krova. Linearni oblici vode pogled posmotrača u pozadinu, mešajući strukturu sa okolnim jezgrom.

U zatvorenom prostoru, zid koji postaje krov kreće se oko ulaza, stvarajući razigraprostor koji na kraju dovodi do staklene fasade. Dizajn unutrašnjeg stepeništa oponaša krivolinijske zidove, usklađujući unutrašnji prostor sa ukupnom strukturom. Pored sastava strukture, kombinacija drveta i stakla pruža prirodnu sunčevu svetlost u udobnim unutrašnjim prostorima neutralne boje i panoramski pogled na šumu, dok istovremeno deluje zaklonjeno u toplim drvenim zidovima.

N.V.T.

Izvor Arch Daily

Foto Wafai Architecture

 

 

Povezane teme