Kuće pogodne samo za fanove ovih kompanija

Reklamiranje na veliki način.

Šta je logotip? Jasno je da se radi o grafičkom znaku koji identifikuje kompaniju, komercijalni proizvod ili projekat, ali sve više dizajnera vidi logotipe kao izvor inspiracije za stvaranje genijalnih objekata kao što je to učinio Taku Omura, ili čak i kuće u obliku logotipa nekih od najpoznatijih kompanija, kako nas uči Wamhouse Studio.

Wamhouse Studio nam pokazuje četiri dizajna koji čine ovu originalnu seriju inspirisanu sportskim brendom Adidas i kompanijama za automobile Chevrolet, Renault i Mitsubishi.

Dizajneri su počeli da dizajniraju kuću sa adidasovim logotipom pod nazivom Trihouse u odnosu na tri legendarne trake koja su u ovom projektu materijalizovane od betona i stakla. Ova kuća sa četiri sprata takođe ima staklene zidove koji dele prostor, ostavljajući najviše privatnih soba za gornje spratove.

Crosshouse je inspirisana logotipom Bowtie Chevrolet, koji je dizajnirao suosnivač kompanije William C Durant. Za ovaj dizajn osmislili su distribuciju prostorija u kojima se privatni prostori ne nalaze na najvišim spratovima, već u stražnjem delu kuće do kojih je moguće pristupiti samo brodom.

Rhombhouse je inspirisan logotipom proizvođača automobila Renault u obliku romba, dok piramida Pirahouse ima oblik Mitsubishi tro-dijamantskog logotipa.

Iako je Viciak dizajnirao svaku kuću sa funkcionalnim enterijerom za zabavu, "bilo bi lepo u bilo koje vreme sagraditi jednu od tih kuća", kaže dizajner.

Povezane teme