Kuća za uživanje-Hilside View

Skrivena u bujnom predgrađu Kejptauna, nalazi se luksuzna kuća koja se izdvaja - ne samo svojom modernom staklenom arhitekturom, već i po svojoj živopisnoj unutrašnjosti.

Lokalni dizajnerski studio ARRCC, koji je realizovao projekat, vodio se ljubavlju vlasnika kuće prema boji i raznovrsnosti materijala – kako bi otpočeli ovo jedinstveno kreativno  putovanje kroz dizajn.

 “Radeći sa širokom i raznovrsnom kolekcijom umetničkih dela kuće, uspeli smo da stvorimo enterijere koji omogućuju dinamičan dijalog između umetničkih dela i nameštaja”, rekao je direktor ARRCC-a Mark Rieli. Ovo je odmah uočljivo u prostranom, mermernom ulaznom prostoru koji je realizovala Jenny Mills arhitektonska praksa, gde su  centralni komadi svetlo obojen geometrijski Emmemobili Arlequin C kabinet upotpunjen ugaonom  antilop garniturom, tepihom i organski oblikovanim stočićem.

Kuća vas dočekuje dobrodošlom i prijatnom atmosferom koja dominira kako u enterijeru tako i u eksterijeru.

"Materijali su je jednako značajni u ovoj oblasti", kaže dizajner ARRCC Kintin Gilman, ukazujući na viziju arhitekte kada je u pitanju stepenište koje vodi do nivoa podruma. "Crema Marfil mermer, staklene balustrade sa mesinganom oblogom i tamno obojena drvena građa stvaraju jedinstvene teksture na ovom stepeništu", kaže on. Na stepeništu j se nalaze čelični paneli koji su osvetljeni radi postizanja dramatičnog efekta.

Boja je fokus u neformalnom salonu, gde tepih u plavoj nijansi mora uokviruje raspored nameštaja, dok jastuci i zeleni keramički stočići Paole Navone (Baxter)nastavljaju akvamarin plavu temu.

Missoni tkanina u sorbet nijansama pokriva dva otomana, razbijajući blokove boja i dodajući dašak razigranosti ovoj porodičnoj sobi  gde se nalazi i prilagođena DJ kabina u tamnim i svetlo sivim tonovima, pokazujući da je muzika uvek deo živog iskustva.

Oko kamina, Gloob fotelja i Lean on Me podne lampe dizajnera Adam Suda, izrađene po porudžbini od strane studija OKHA, dodaju element hladne svežine u prijatan enterijer. Šarene staklene vaze nalik na balone iz OKHA kolekcije aksesoara, još više obuhvataju elegantnu igru šarene forme.

Susedna trpezarija omogućava da materijali i slike budu glavna atrakcija. Francuski hrastov sto u boji ebonovine i crne kožne Henge stolice sa mesinganim detaljima-odmah su uočljive.

Drvene obloge na zidovima donose osećaj pripadnosti i familijarnosti u ovo mesto namenjeno porodičnim okupljanjima. Kuhinja, koja je povezana s trpezarijom  kroz klizna drvena vrata, odlikuje se granitnim i drvenim površinama, izborom OKHA barskih stolica, uključujuć Faye, Frank i Neo, napravljene od čelika, drveta i kože i prilagođene u kožnim i sivim tonovima koji odgovaraju kuhinjskoj neutralnoj paleti.

Natkrivena terasa sa pogledom na bazen okružen zelenim travnjakom postaje prirodni nastavak prostora za zabavu. Kamin, roštilj i peć za pizzu čine još lepše uživanje na otvorenom, pod šarenom sunčevom svetlošću koja prolazi kroz krov rešetkaste drvene nadstrešnice.

Kul siva ploča betonskih podova je povećana upotrebom betonskih i kamenih blokova postavljenih naspram ugalj tamnih zidova. Ova estetska tekstura se manifestuje i na pletenim foteljama, sa njihovim obrascima tkanja koji se odnose na spiralne oblike koji ih krase kao i tirkizne i sivedekorativne jastuke. Stvarajući prelaznu tačku između ovog prostora i kružnog šestougaonog spoljnog trpezarijskog stola, viseća sofa se lagano ljulja na povetarcu – podsećajući da je ovo dom za uživanje.

U danima koji pozivaju na hibernaciju, porodični bioskop poziva na druženje i zabavu, a opremljen je mnoštvom udobnih sivih ležaljki i fotelja pozivajući na celodnevne filmske maratone.

U podrumu su smešteni vinski podum i soba za uživaoce u cigarama koje su podjednako primamljive bačvasto zasvođenim stropom, sa betonskom završnom obradom i luksuznim nameštajem..

Dok veštačko osvetljenje postavlja raspoloženje u ove dve prostorije, sunčeva svetlost je ta koja dominira velikim dnevnim boravkom u prizemlju. Ovde, pretežno beli enterijer je dodatno istaknut Flex Form sofom u boji slonovače i OKHA Curator kaučem.

Na spratu se nalaze spavaće sobe koje odišu energijom boja.”Dečije spavaće sobe imaju jake osnovne boje i zidove sa razigranim elementima kao što su pletena ljuljaška i stolice  koje daju prostoru adekvatnu  mladalačku svežinu “, kaže dizajner studija ARRCC Sarika Džejkobs.

Namenjena odraslima, ali podjednako šarmantna, glavna spavaća soba za goste nastavlja igru domaćeg uzorka kroz Graffito tapet Kelly Wearstler i prilagođen dizajniran tepih koji stvaraju maštovite oblike.OKHA geometrijske stone lampe od nerđajućeg čelika elegantno prate krevet.  Privatni radni prostor opremljen je pisaćim stolom John Vogel Time Stood Still (Southern Guild)i zeleno-plavom Ella (EDRA) foteljom koji gleda na balkon i vrt iza, dok  privatno kupatilo omogućuje uživanje u ovoj panorami dodatno naglašenoj putem velikog ogledala koje odražava sunčevu svetlost  i fantastičan krajolik Kejptauna.

Izvor ARRCC

Foto Greg Cox

 

 

 

Povezane teme