Kuća u obliku bumeranga će vas naterati da joj se stalno vraćate

Sasvim logično, zar ne – ukoliko želite dom kome će se cela porodica uvek rado vraćati, potrudite se da bude u obliku bumeranga!

Upravo je to slučaj sa ovom interesantnom građevinom u Teksasu, koja je iskoristila zakrivljenost terena kako bi, sa prednje strane, maksimizirala pogled na kanjon i grad. Na istočnoj strani smešteni su dvostruko izolovani prozori od poda do plafona koji daju otvorenost unutrašnjem životnom prostoru i omogućavaju mu da uživa u panoramskom pogledu na okolinu, dok obližnji parking i natkriveni ulaz omogućavaju zgodan pristup gostima.

photo: Chase Daniel

Unutra je dom podeljen na severno i južno krilo, a ovi prostori su ujedinjeni u svom centralnom delu sa izolovanom natkrivenom verandom koja gleda na istok. Severno krilo deli zajednički prostor sa kuhinjom, a tu se nalaze još i privatni glavni apartman sa prostorom za sedenje, dvostrukim umivaonikom i tušem.

Južna strana obuhvata hodnik, galerije i tri apartmana za goste, privatni dnevni boravak kao i kuhinju koja izlazi na natkrivenu terasu. Ovaj deo doma je ujedno idealan za izležavanje pored velikog bazena  i predstavlja idealno mesto za opuštanje i razbibrigu u letnjim mesecima.

Dizajnirana od izdržljivih, elementarnih materijala poput belog hrasta i venecijanskog gipsa, ova kuća garantuje usidrenost u specifično okolno okruženje i u decenijama koje dolaze.

Izvor: ravelarchitecture

Povezane teme