Kuća sa drvenim "mostom" koji vodi do ulaznih vrata

Još jedna klasična kuća koja je iskoristila svoj neverovatan položaj i transformisala se u pravo idilično mesto za život...

Dizajn ovog doma poštuje originalnu arhitektonsku srž iz sredine prošlog veka ali ipak uspeva da se “podmladi” i to zahvaljujući dodavanju novog ulaznog mosta (ili bolje reći palube) koji služi kao neka vrsta vodiča do glavnih vrata. Ovaj put nije nimalo predvidiv a ni dosadan, s obzirom da na momenat stičete utisak kako šetate po pravom pravcatom parku – oko vas je raskošno zimzeleno drveće i ukrasni zasadi na sve strane.

A kada je u pitanju unutrašnjost doma, prethodni lavirint malih soba pretvoren je u otvorenu veliku sobu sa novim stepeništem koje vodi u niži nivo primarnog apartmana. Na taj način zamenjena je i u potpunosti oživljena nedovoljno iskorišćena garaža koja je postala savršeno mesto za uživanje ali i za rad.

U enterijeru u potpunosti preovladavaju topli drveni tonovi u kombinaciji sa kamenom koji je čitavom ambijentu dao neku posebnu rustičnu draž. Trostruko zastakljeni prozori kao i krovni prozori omogućavaju prodor prirodne svetlosti u ceo enterijer, a istovremeno služe i za održavanje veze sa prostranim baštama.

Važno je pomenuti još i to da je cilj ovog projekta bio ne samo puko renoviranje, već i korišćenje ekološki prihvatljivih materijala odnosno trajno eliminisanje hemikalija koje izazivaju zabrinutost šire grupe zanatlija, montažera i proizvođača.

Preuređenje stambenih zgrada ne mora biti opasno po okolnu prirodu, a sve njene lepote se itekako mogu implementirati u svaki projekat, samo ukoliko se on prethodno dobro osmisli. Ova predivna kuća je dokaz za to.

Izvor: architizer

Povezane teme