Kuća na plaži koja spaja moderno i tradicionalno

Sa željom da spoji dve suprotnosti, nastala je ova predivna kuća kojom dominira paleta nijansi plave boje. 

Ova neobična kuća u čijem vazduhu se oseća moderan stil, nalazi se u tradicionalnom naselju zbog čega je i bilo potrebno spojiti dva krajnje nespojiva stila. Udruživši svoje znanje i veštine arhitekte i dizajneri koji su radili na stilizovanju i izgradnji ove famozne kuće, stvorili su remek delo vredno svakog divljenja. Naime oni su učinili da se moderan ukus vlasnika saživi sa tradicionalnim načinom života. Dobro poznavanje ukusa svih ukućana i tematike ova dva stila omogućilo i je stvaranje predivnih detalja.

Kuća sa čak 6 spavaćih soba i 6 kupatila, dizajnirana je za porodični boravak i vrhunsku zabavu u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Rezidencija sadrži osim toga još i kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu sa spoljim prostorom što unutrašnjost čini još većom!

Plafon primarnog životnog prostora opremljen je drvenim pločama i uokviren belim gredama koje mu daju specifičan izgled. Atrijum prikazuje konzolno stepenište od drveta i stakla koje se proteže čak na tri sprata, sa očaravajućim umetnutim umetničkim delom koje ih povezuje. Zaista spektakularno u punom smislu te reči. Gotovo je neverovatno kako je postignut savršen sklad tako oštrih linija i kosina. Otvorena gazišta na stepeništu omogućavaju da se svetlost spušta ka dole, što obezbeđuje idealnu dozu osvetljenja celog prostora.

Moderan stil sa tradicionalnim kombinovan je i iz još jednog razloga. Naime težilo se ka tome da se stvori gostoljubiva atmosfera koja će porodici obezbediti zajedničke trenutke bez narušavanja modernog stila života. Brojne nijanse plave boje, karakteristične za morska podneblja uparene su sa neutralnim tonovima i belim površinama, što celom prostoru daje dozu svežine i atraktivnosti.

Prilikom uređenja enterijera korišćeni su prirodni materijali poput drveta, kamena ali i obilje tekstila i tapeta, prostirki i zavesa. Lelujave zavese odaju utisak misičnosti celokupnom zdanju. Kuhinja je obogaćena mozaičnim zidovima, dok su električni uređaju u istoj od nerđajućeg čelika. Velika staklena vrata, ispunjavaju istu neophodnom količinom prirodne svetlosti.

Prosto rečeno – predivno zdanje, vredno svake pažnje.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme