Kuća na jezeru za komforan i spokojan život

Ušuškana u visokim brazilskim planinama, sofisticirana, ali pre svega rustična, jezerska kuća, služi kao savršeno mesto za odmor i zabavu njenog vlasnika...

Savremena struktura kreirana je kako bi preuzela sve prednosti malog veštačkog jezera i izdvojene lokacije u blizini Imigrante in Rio Grande do Sul.

Dizajnirana od strane Cadi Arquitetura studija za DJ-a starog 26 godina, ova kuća poseduje veliki otvoreni plan prostra, savršen za zabavu i opuštanje. Struktura od 96 m2 poseduje velika staklena vrata koja stapaju enterijerni prostor sa eksterijerom, postavljajući fokus na prirodi. Ova građevina poseduje sav komfor stilskih domova, osim kupatila.

Smisleni prelaz iz enterijera u otvoreni prostor čini terasu ekstenzijom prostora, onda kada su staklena vrata otvorena. Drvene površine toplih boja, pod svetlima večeri i plamenom iz malog kamina, mogu ugrejati dušu i telo tokom hladnijeg perioda, stvarajući istovremeno dodatni ambijent. Zidni svećnjaci kreiraju eksterijernu rasvetu, koja akcentuje umesto da odvlači pažnju od ukupne forme i organske prirode ove kuće na jezeru.

Materijali korišćeni u eksterijeru kuće, uveličavaju rustičnu pojavu celokupne postavke. Prirodno drvo i sirovi jakaranda kamen čine najinteresantnije karakteristike ovog prostora. Zapravo, kameni blokovi kuće sastavljeni su na tradicionalan način, bez cementa ili bilo kakvih spojeva. Umetnička upotreba arhitektonskih komada osvetljenja ne pruža samo funkcionalnu iluminaciju, već takođe, ističe karakter i teksture kamenih elemenata kuće.

Fokus iz svakog ugla predstavlja pogled na jezero veličine 1.000 m2 i omogućen je zahvaljujući trostrukom dizajnu kuće. Konstrukcija se oslanja na kamene zidove koji je uklapaju u prirodno, planinsko i šumsko okruženje, dok su prozorska otvaranja kreirana samo sa dve strane.

Potpuno novi kuhinjski prostor pruža uvid u svoj veliki opseg korišćenih materijala. Plafon od drveta dodaje topao kontrast betonskom podu i industrijskim kuhinjskim elementima, nalik metalnim cevima aspiratora, koje teku duž krova. Sivi kuhinjski elementi poseduju neobičnu konfiguraciju koja ih ističe kao pravi dizajnerski element naspram crvene pozadine od cigle. Otvoreni plan prostora pruža obilje mesta za sedenje oko kuhinjskog ostrva, kao i okruglog trpezarijskog staklenog stola.

U pravoj fuziji sa eksterijerom, životni prostor otvara se potpuno prema terasi putem klizećih staklenih vrata. Industrijska rustična vibracija nastavlja se i u kuhinjskom delu, sa kavez lusterima smeštenim iznad interesantnog ostrva savremenog stila, čija je baza od tikovine smeštena na betonski pod.

Klizeća vrata otvaraju se ka eksterijeru čineći unutrašnjost jednim sa jezerskim okruženjem. Ovaj osećaj takođe pruža odmor na drvenoj i kamenoj klupi smeštenoj ispred kuće, koja ujedno stvara dodatna mesta za sedenje u eksterijeru i uživanje u predivnom pogledu.

Elementi za kuvanje poseduju tradicionalni stil i vešto su skriveni u jednom uglu kuhinje, zaklonjeni velikim betonskim segmentom. Ove isturene komponente poseduju širok opseg funkcionalnosti koje omogućuju roštiljanje, kuvanje, pečenje i uživanje u svakodnevnim kuhinjskim aktivnostima.

N.Đ.

Izvor: Homedit

Povezane teme