Kuća koja tokom celog dana uživa u toplim zracima sunca

Dva paralelna betonska zida na jedinstven način povezuju unutrašnje i spoljašnje prostore ove velelepne građevine koja tokom celog dana uživa u sunčevim zracima...

Kuća kao da svakodnevno puni svoje baterije, i to zahvaljujući specifičnim otvorima i velikim staklenim prozorima koji služe i da bi podelili prostor na više interesantnih delova. Tako je najveći kutak doma rezervisan za svetlu i prostranu dnevnu sobu koja je opremljena udobnim nameštajem i upotpunjena promenljivim senkama na grubom betonu koje nastaju zahvaljujući velikom krovnom prozoru.

Još jedna prostorija koja privlači našu pažnju jeste drvena kuhinja skrojena po meri, koja definitivno odskače od onih klasičnih modela i umesto tradicionalnog velikog kuhinjskog ostrva u sam centar dešavanja stavlja moderan aluminijumski pult sa barskim stolicama. Slično je i sa trpezarijom koja zauzima mali ugaoni deo na otvorenom, za koju se slobodno može reći da predstavlja svojevrsno proširenje dnevnog boravka u dvorište.

Inače, valja pomenuti da je ova kuća specifična i po tome što je njen prednji deo duboko ukopan u zemlju, te da uvučeno dvorište vodi do glavnog dela kuće odakle se pruža panoramski pogled na okolne planine. Zanimljivo je da je dvorište, baš kao i ostatak kuće, zadržalo krajnje jednostavan i pedantan look koji karakteriše obilato korišćenje peska i kamena u boji.

Izvor: architizer

Povezane teme