Kombinacija cigle i kedra stvara autentičnu industrijsku privlačnost porodičnog doma

Više slika

Više slika

Spoj cigle i kedra donosi karakter i eleganciju prostorima, istovremeno naglašavajući kvalitetu i toplinu prirodnih materijala.

Kombinacija cigle i kedra u arhitekturi predstavlja spoj tradicionalnog i prirodnog, i stvara jedinstvenu harmoniju između grube, rustične teksture cigle i prirodnog toplog karaktera kedra. Cigla, sa svojom autentičnom industrijalnom privlačnošću pruža stabilnost i trajnost, dok drveni elementi elementi od kedra doprinose prijateljskom i organskom osećaju.

Kombinacija ovih materijala može transformisati prostor u izvanrednu arhitektonsku kreaciju koja istovremeno slavi prošlost i grli prirodu. Upravo to je slučaj sa ovom prelepom kućom koja se nalazi na prilično zanimljivoj lokaciji. Preciznije rečeno, na ulasku u ovo imanje najpre nailazimo na plato nalik livadi, da bi nas odmah zatim dočekao greben koji se brzo spušta do obale jezera.

Upravo taj potez je postao središnja tačka za samo iskustvo lokacije. Kuća je utonula u greben, zaštićena je sa zadnje strane i pruža pogled ispod drveća. Veliki prozori uokviruju obalu, dok panoramski prozori na nivou zemlje okrenuti prema livadi nude pogled na polje.

Ovaj panoramski pogled dozvoljava da se pogled uroni u pejzaž umesto da ga postavlja na njega, omogućavajući posmatranje slojeva prirode (zemlje, paprati, drveta i neba). Veći mansardi donose dodatno svetlo odozgo, ponekad konvencionalno kroz vertikalnu površinu, a ponekad kroz horizontalne zone koji podsećaju na svetlost koja sija kroz krošnje drveća.

Dok su prostorni redosled i koncept lokacije prilično savremeni, forma i materijalnost projekta crpe inspiraciju iz više agrarne arhitekture u ovoj oblasti. Cigla i kedar slave dualnost lokacije. Opeka je korišćena na čvrstom zidu koji zadržava padinu u kojoj je kuća smeštena, dok se krov od kedra obavija niz fasadu okrenutu prema vodi, upuštajući se u dijalog sa drvećem koje uokviruje pogled na jezero.

Unutrašnjost je u potpunosti obložena pločama od jele, sa zidovima od opeke koji su u savršenoj harmoniji sa okolinom. Na ovaj način, dom je uspeo da spoji savremeno i rustično, istovremeno obezbeđujući sasvim dovoljno elegancije i topline svima koji u njemu borave.

Povezane teme

16.05.2024 Arhitektura

Inovativni kulturni centar u Džuhaju sa potpisom Zahe Hadid

Sa jedinstvenom arhitekturom i ekološkim pristupom, ovo mesto predstavlja vrhunac kulturne integracije i održivog dizajna u južnoj Kini.

14.05.2024 Arhitektura

Ključni elementi i principi tropske arhitekture

Tropska arhitektura snažno naglašava održivost i zaštitu životne sredine. Korišćenjem lokalnih materijala, primenom pasivnih dizajnerskih strategija i korišćenjem obnovljivih izvor...

12.05.2024 Arhitektura

Impresivna zgrada koja se "bori" sa zdravstvenim i društvenim izazovima

Zgrada Forskaren u svojim impresivnim prostorima okuplja industriju, istraživanje i akademiju - sve pod jednim krovom. Ovde se zgrada otvara i poziva ljude da se druže i istražuju...

10.05.2024 Arhitektura

Istražujemo večni šarm istorijskih domova

Od velikih imanja do skromnih kućica, ova arhitektonska čuda zadržavaju suštinu svojih perioda, utelovljujući jedinstvenu kombinaciju stilova, materijala i uticaja.

08.05.2024 Arhitektura

Kuća van mreže inspirisana avionom iz drugog svetskog rata

Zahvaljujući svojoj zakrivljenoj spoljašnjosti i modularnom dizajnu, ova kuća oživljava duh Drugog svetskog rata uz dodir savremenosti. Uplovite u svet udobnosti i funkcionalnosti,...

06.05.2024 Arhitektura

5 razloga da ponovo razmislite o kupovini kontejner kuće

Iako je privlačnost transformacije robusne čelične kutije u šik minimalističko prebivalište neosporna, nekoliko praktičnih stavki u vezi sa njima se često zanemaruje. Ovi domovi, n...

04.05.2024 Arhitektura

Boeing 737 je zapravo luksuzna vila smeštena na litici Balija

Ova čarobna kuća, poznata kao Private Jet Villa, izgrađena je iz trupa aviona Boeing 737, diskretno postavljena na ivici prelepe litice na Baliju

02.05.2024 Arhitektura

Predivne moderne brvnare inspirisane lepotom okolne prirode

Ove savremene interpretacije klasičnih brvnara spajaju tradicionalnu toplinu drveta sa modernim dizajnom i tehnologijom, stvarajući prostor koji je istovremeno udoban i luksuzan.

30.04.2024 Arhitektura

Savremena elegancija u prirodi: otkrijte čari moderne seoske kuće

Ove kuće predstavljaju savršenu simbiozu između rustičnog ambijenta sela i elegantnog dizajna, pružajući svojim stanovnicima mirnu oazu daleko od gradske gužve.

28.04.2024 Arhitektura

Revolucionarni društveni centar u srcu pustinje

Društveni centar, sa svojim organskim oblicima i apstraktnim dizajnom, predstavlja izuzetan spoj estetike i funkcionalnosti.

26.04.2024 Arhitektura

Inovacije u dizajnu mikro kuća: redefinisanje prostora i održivosti

Mikro kuće, nekada smatrane za trend koji je rezervisan za specifičnu grupu ljudi, sada su postale simbol inovacija u arhitekturi i održivom načinu života.