Kamena vila sa tradicionalnim elementima poziva na odmor i uživanje

Više slika

Više slika

Šta se desi kada poželite da spojite prirodne materijale sa tradicionalnim vrednostima?

Dobija se jedna ovakva kamena vila koja stoji poput neke usamljene lepotice u centru netaknute prirode. Renovirana kako bi se osigurao sav komfor, ali ipak prilično tvrdoglava i nepromenljiva u vezi nekih svojih načela koja kažu: prirodni materijali su ovde prioritet!

Kamen temeljac ovog projekta nalazi se u vodeničnom kamenu koji je nosilac celokupnog dizajna - njegov uticaj je vidljiv u gotovo svakom delu doma, i savršeno se snalazi kako u nešto javnijim, tako i u nešto privatnijim prostorijama.

udoban dnevni boravak u tradicionalnom stilu velike porodične rezidencije od kamenaphoto: Fausta Occhipinti

Primera radi, veliki dnevni boravak predstavlja centar doma, i prilično je otvoren za veća druženja i okupljanja. I tu je kamen odradio svoj deo posla - primetan je na podu, na zidovima i u svim sitnim akcentima koji se savršeno dopunjuju sa betonom.

Ceo projekat renoviranja zasnovan je zapravo na scenskoj viziji koja uzima u obzir bekstvo iz modernog i urbarnog okruženja u nešto mirniji i staloženiji život u prirodi. Može se dakle slobodno reći da je intenzivna bela i gotovo nepromenljiva svetlost sicilijanskog sunca ovde postala prirodni narator svake površine.

Udobna i prostrana spavaća soba sa drvenim krovom i belim zidovimaphoto: Fausta Occhipinti

Ista pažnja posvećena je unutrašnjem nameštaju gde, kao što i sami možete primetiti, preovlađuju ručno izrađeni elementi koji mogu da unaprede i ispričaju tradiciju ovog kraja, kao što su originalna keramika, sudopere ili velika peć na drva.

Ovo poslednje je srce kuhinje i doma: ovde se pripremaju tradicionalni recepti kao što je „scacce ragusane“, rustikalno i ukusno jelo na bazi fokače punjeno sirevima i povrćem koje se uzgaja u Bagliju. 

Povezane teme

03.12.2023 Arhitektura

Ekološki prihvatljiva budućnost arhitekture: moderne kuće inspirisane nomadskim šatorima

Pogledajte kako izgleda jedinstven koncept moderne kazahstanske jurte - transformabilnog stana koji inspiraciju pozajmljuje iz tradicionalnih nomadskih domova.

01.12.2023 Arhitektura

Elegantna transformacija dvospratne zgrade u savremen dom ispunjen luksuznim materijalima

Arhitekte su izvršile potpunu rekonstrukciju dvospratne zgrade, transformišući je u sofisticiranu kuću obogaćenu svetlom i raznovrsnim materijalima kao što su drvo, kamen, bronza i...

29.11.2023 Arhitektura

Prelepa kuća na drvetu savršeno kombinuje prirodnu lepotu, udobnost, luksuz i održivost

Zadivljujuća kućica na drvetu nedavno je izgrađena na severu Toronta, usred javorove šume, i prostire se na dva sprata.

27.11.2023 Arhitektura

Inovativna arhitektura u svom najboljem izdanju: prelep porodični dom u vabi - sabi stilu

Inspirisan japanskim konceptom "vabi-sabi," ovaj dizajn odražava estetiku koja ceni nesavršenost i prolaznost. Ova filozofija promoviše jednostavnost i iskrenost u izražavanju lepo...

25.11.2023 Arhitektura

Kuća koja na svakom koraku slavi lepotu drveta

Kuća je zadržala svoj snažni i jednostavan koncept, a zamišljena je kao velika kutija koja u sebi krije prazninu u vidu prostranog unutrašnjeg dvorišta.

23.11.2023 Arhitektura

Planinska kuća inspirisana pomorskom arhitekturom nudi luksuzni smeštaj na neobičnoj lokaciji

Inspirisan Međunarodnim kodom signala koji se tradicionalno koristi u nautičkoj komunikaciji, arhitektonski tim je stvorio jedinstven dizajn kuće.

21.11.2023 Arhitektura

Kombinacija cigle i kedra stvara autentičnu industrijsku privlačnost porodičnog doma

Kombinacija cigle i kedra u arhitekturi predstavlja spoj tradicionalnog i prirodnog, i stvara jedinstvenu harmoniju između grube, rustične teksture cigle i prirodnog toplog karakte...

17.11.2023 Arhitektura

Kao ptičje gnezdo na drvetu: strateško pozicioniranje za savršenu organizaciju prostora

Kuća suptilno leži na strmoj padini ispod prilaznog puta, stvarajući izgled nepristupačnosti, skoro kao ptičje gnezdo na drvetu. Zadržana je postojeća zrela vegetacija, a boja drve...

15.11.2023 Arhitektura

Kamena fasada i velika klizna vrata doprinose harmoniji enterijera i eksterijera

Glavna svrha ovog projekta je poboljšanje harmonije unutarnjih prostora s prostranim dvorištem. U uređenju prostora, svakom odvojenom delu data je pažnja kako bi se vlasnicima pruž...

13.11.2023 Arhitektura

Raspored otvorenog plana u službi pasivne i aktivne održivosti

Ovaj porodični dom smešten je na grebenu sa koga se pruža zadivljujući pogled na planinu i susedna brda...

09.11.2023 Arhitektura

Dom pun smelih linija i volumena u savršenoj harmoniji sa prirodom

Mirno utočište okupano prirodnom svetlošću, ova porodična kuća nudi harmoničan enterijer obavijen neutralnim tonovima. Vlasnici su isplanirali svaki prostor tako da svaka soba najv...