Kamen i drvo pomažu u stvaranju bezvremenskog i postojanog prostora za život usred šume

Više slika

Više slika

Dobrodošli u zadivljujuću kamenu jednospratnu kuću koja se nalazi u netaknutoj prirodi...

Ova neverovatna kuća sadrži četiri različita toma, od kojih svaki prikazuje prirodne materijale, jednostavne linije i bezvremenski dizajn. Uronite u ovo harmonično utočište, gde kameni i drveni elementi stvaraju besprekornu vezu između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, uz očuvanje privatnosti i sigurnosti.

Smeštena u srcu šume, kolekcija od četiri odvojena toma stvara bezvremenski i postojan prostor koji naglašava prirodne materijale i jednostavne, čiste linije. Svaki volumen služi različitoj svrsi, povezan mrežom terasa i staza koje čine kohezivni dizajn imovine. Kvadratni oblici ovih volumena imaju ritmički ponavljane otvore, pružajući pogled u svakom pravcu.

Izvanredna karakteristika dizajna je upotreba pažljivo odabranog i oblikovanog kamena koji okružuje različite zapremine, neprimetno se stapajući sa prirodnim okruženjem. Ova nepretenciozna i harmonična veza sa okolinom stvara upečatljiv vizuelni uticaj, istovremeno ugrađujući strukture u pejzaž. U unutrašnjosti se kameni elementi usklađuju sa toplim drvenim konstrukcijama i podovima, stvarajući savršenu ravnotežu kontrastnih materijala.

Struktura definiše različite prostore u kući, dodajući toplinu i teksturu celokupnom dizajnu. Da bi se maksimizirao zadivljujući pogled na šumu, zapremine kamena su raspoređene i otvorene, omogućavajući prirodnom svetlu i ventilaciji da teče kroz unutrašnjost. Ovaj izbor dizajna podstiče osećaj otvorenosti i povezanosti sa prirodom, uz maksimalno očuvanje privatnosti i sigurnosti.

Imanje se sastoji od glavne kuće, radnog studija i dodatnih kućica koje služe za smeštaj gostiju. Po celom zemljištu su strateški postavljene terase i jezero napajano kišnicom koje sakuplja vodu iz kuće i sa okolnih padina. Ova održiva karakteristika služi kao rezervoar za navodnjavanje, pokazujući posvećenost projekta harmoničnom životu sa prirodom.

Prirodno, udobno i ispunjeno toplinom - baš kao što se i očekuje od bezvremenske kombinacije drveta i kamena.

Povezane teme

11.04.2024 Arhitektura

Delikatna ravnoteža rustičnog i modernog dizajna

Životni prostor ove prelepe kuće pripoveda priču o prošlosti i sadašnjosti. Ovde, autentičnost mediteranskog rustičnog enterijera koegzistira sa sofisticiranošću modernog dizajna.

09.04.2024 Arhitektura

Harmoničan spoj istorije i modernog dizajna

Ova kuća predstavlja spoj klasičnog dizajna sa modernim elementima, uz duboku povezanost sa prirodom, što je rezultat marljivog rada dizajnerskog tima i pažljive izrade svakog deta...

07.04.2024 Arhitektura

Pažljiv dizajn malu kuću pretvara u oazu mira i udobnosti

U današnjem svetu koji se neprestano menja i prilagođava novim izazovima, koncept malih, kompaktnih kuća postaje sve privlačniji. Ove kuće su pažljivo dizajnirane kako bi pružile s...

05.04.2024 Arhitektura

Ova naizgled jednostavna kuća je simbol udobnosti i topline

Svi delovi kuće dizajnirani su tako da se uklapaju u prirodno okruženje, tako da slobodno možemo reći da ova naizgled jednostavna kuća definitivno pruža udobnost i toplinu svojim v...

03.04.2024 Arhitektura

Neobična energetski efikasna kuća inspirisana lokalnom prirodom

Lokacija, karakteristična po svojim nepravilnim terenima i blago izdignuta, pruža stanarima neverovatan pogled na more i planine gotovo iz svake sobe.

01.04.2024 Arhitektura

Savršeno utočište za sve ljubitelje luksuza i prirode

Osim što predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, ovaj dom takođe naglašava suštinsku vezu između čoveka i prirode.

30.03.2024 Arhitektura

Ova kuća nije samo prostor za život, već dugoročna investicija u harmoniju s prirodom!

Svaki detalj u ovom domu, od pažljivo odabranih materijala do zanatskih radova, odražava predanost održivom dizajnu i dugoročnom kvalitetu.

28.03.2024 Arhitektura

Arhitektonski poduhvati koji oduševljavaju hrabrim oblicima i prozračnim fasadama

Ovi građevinski poduhvati izazivaju divljenje svojim hrabrim oblicima, prozračnim fasadama i elegantnim linijama, istovremeno se usklađujući sa svojim okruženjem ili stvarajući kon...

26.03.2024 Arhitektura

Savršeno utočište pored jezera - spoj prirodne lepote i elegancije

Ova prelepa brvnara ne samo da predstavlja vrhunac dizajnerske ekspertize, već i oduševljava svojom sposobnošću da spoji čoveka sa prirodom na način koji je inspirativan i očaravaj...

24.03.2024 Arhitektura

Biblioteka koja ima oblik spiralne školjke izgrađena je od cigle livene na licu mesta

Ova biblioteka je spiralna školjka zagrljena visokim travnatim poljem, koja pokušava da istraži mogućnost fuzije između savremenog formalnog izraza i narodne materijalne kulture.

22.03.2024 Arhitektura

Dizajn ove kuće nije samo estetski privlačan, već i savršeno funkcionalan

Dizajniran i za estetsku harmoniju i za funkcionalnost, ovaj dom je pedantno pozicioniran kako bi maksimizirao izloženost susednim i udaljenim pejzažima.