Jednostavan enterijer čije opremanje diktira spiralno stepenište

Arhitekta i dizajner Kenichi Funakoshi potpisuje projekat jednostavnog naziva ali impresivnog izgleda.

Kuća jednostavno označena slovom K smeštena u srcu živahne metropole Osake, dokaz je da se dvospratni životni prostor može organizovati čak i oko svetlosnog spiralnog stepeništa. Ono ne samo da diktira dalju organizaciju svih delova doma, već maksimalno pomaže u stvaranju krajnje funkcionalnog i skladnog okruženja.

Photo: Atayu Ueno / Norihiro Matsumoto

Drugim rečima, sve u ovom domu asocira na širinu, otvorenost, srdačnost, a različita područja se gotovo neosetno ulivaju jedna u druga.

Odabran je nameštaj koji savršeno elegantno odvaja trpezariju od dnevne sobe, dok se u prizemlju još ističu i klizna vrata sa tankim vertikalnim linijama od hrastovog drveta. Na ovaj način dobijen je gotovo idealan sklad između rafiniranog materijala i okolne prirode odnosno bašte na koju gleda čitav ovaj prostor, a sve zahvaljujući širokom panoramskom prozoru.

Photo: Atayu Ueno / Norihiro Matsumoto

Savršena kombinacija materijala primetna je i u odabiru ogromne sofe sa kožnim detaljima kao i tkanina presvlaka u sličnim nijansama koje su s jedne strane doprinele da ambijent deluje uniformisano a sa druge i prilično harmonično.

Kombinacija različitih dizajnerskih elemenata, uključujući naizmeničnu obradu finog drveta, tkanine i visokokvalitetne kože obezbedila je ovom domu savršenu mešavinu udobnosti i lepršavih linija.

Photo: Atayu Ueno / Norihiro Matsumoto

Povezane teme