Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo neverovatno udobno utočište je od poda do plafona inspirisano prelepom okolnom prirodom...

Refuge Lake, koje je dizajnirala Leila Dionizios, predstavlja mirno utočište u Rio de Žaneiru. Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

Kućicom dominiraju svetli tonovi i prirodni materijali od održivog drveta, jedinstven nameštaj i specijalno prilagođene korijanske kade. Svaki detalj, od kreveta opremljenog USB-om, do kupatila sa krovnim prozorom, napravljen je za udobnost i eleganciju, savršeno dopunjujući ambijent pored jezera.

Ovaj miran prostor zauzima 80 m², a kao što smo rekli - čine ga dva transportna kontejnera koja vešto spajaju skandinavski dizajn sa tropskim elementima. Svetli tonovi i prirodni materijali poput lana dominiraju zavesama i posteljinom, a drvo je istaknuto u oblogama i nameštaju. Zanimljivo je da jedan zid prikazuje čak i "pločice" od održivog drveta.

Središnji deo jezera Refuge čini prirodnu vezu između kuće i okolne prirode. Jezero, sastavni deo naše veze sa prirodom, povezuje se sa bungalovom preko palube, pozivajući na kontemplaciju i uživanje. Ova mala oaza ukrašena je vodenim biljkama i autohtonim bromelijama što prizor čini neverovatnim.

Na kraju, ne zaboravimo da pomenemo i kupatilo koje zauzima malu spoljašnju površinu, i neprimetno se integriše sa postojećim prirodnim elementima poput kamenog zida. Dizajnerka je ovaj deo doma upotpunila kadom izrađenom po meri kupatila, dok veliki stakleni prozor iznad kade gleda na krošnje drveća kako bi poboljšao vezu doma sa okolnom prirodom.

 

Povezane teme

09.04.2024 Arhitektura

Harmoničan spoj istorije i modernog dizajna

Ova kuća predstavlja spoj klasičnog dizajna sa modernim elementima, uz duboku povezanost sa prirodom, što je rezultat marljivog rada dizajnerskog tima i pažljive izrade svakog deta...

07.04.2024 Arhitektura

Pažljiv dizajn malu kuću pretvara u oazu mira i udobnosti

U današnjem svetu koji se neprestano menja i prilagođava novim izazovima, koncept malih, kompaktnih kuća postaje sve privlačniji. Ove kuće su pažljivo dizajnirane kako bi pružile s...

05.04.2024 Arhitektura

Ova naizgled jednostavna kuća je simbol udobnosti i topline

Svi delovi kuće dizajnirani su tako da se uklapaju u prirodno okruženje, tako da slobodno možemo reći da ova naizgled jednostavna kuća definitivno pruža udobnost i toplinu svojim v...

03.04.2024 Arhitektura

Neobična energetski efikasna kuća inspirisana lokalnom prirodom

Lokacija, karakteristična po svojim nepravilnim terenima i blago izdignuta, pruža stanarima neverovatan pogled na more i planine gotovo iz svake sobe.

01.04.2024 Arhitektura

Savršeno utočište za sve ljubitelje luksuza i prirode

Osim što predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, ovaj dom takođe naglašava suštinsku vezu između čoveka i prirode.

30.03.2024 Arhitektura

Ova kuća nije samo prostor za život, već dugoročna investicija u harmoniju s prirodom!

Svaki detalj u ovom domu, od pažljivo odabranih materijala do zanatskih radova, odražava predanost održivom dizajnu i dugoročnom kvalitetu.

28.03.2024 Arhitektura

Arhitektonski poduhvati koji oduševljavaju hrabrim oblicima i prozračnim fasadama

Ovi građevinski poduhvati izazivaju divljenje svojim hrabrim oblicima, prozračnim fasadama i elegantnim linijama, istovremeno se usklađujući sa svojim okruženjem ili stvarajući kon...

26.03.2024 Arhitektura

Savršeno utočište pored jezera - spoj prirodne lepote i elegancije

Ova prelepa brvnara ne samo da predstavlja vrhunac dizajnerske ekspertize, već i oduševljava svojom sposobnošću da spoji čoveka sa prirodom na način koji je inspirativan i očaravaj...

24.03.2024 Arhitektura

Biblioteka koja ima oblik spiralne školjke izgrađena je od cigle livene na licu mesta

Ova biblioteka je spiralna školjka zagrljena visokim travnatim poljem, koja pokušava da istraži mogućnost fuzije između savremenog formalnog izraza i narodne materijalne kulture.

22.03.2024 Arhitektura

Dizajn ove kuće nije samo estetski privlačan, već i savršeno funkcionalan

Dizajniran i za estetsku harmoniju i za funkcionalnost, ovaj dom je pedantno pozicioniran kako bi maksimizirao izloženost susednim i udaljenim pejzažima.

20.03.2024 Arhitektura

Lepota skandinavske arhitekture: elegancija, minimalizam i funkcionalnost

Skandinavski stil arhitekture je jedinstveni izraz koji kombinuje funkcionalnost, estetiku i prirodne elemente kako bi stvorio harmonične i udobne prostore.