Jedinstvena vila okružena predivnim biljnim svetom

Neobična vila koja graciozno stoji pred vama nudi doživljaj tradicionalnog doma sa prirodom koja je integrisana u njen dizajn.

Tokom dizajniranja ove jedinstvene vile Cam Thanh A&A dizajn studio VRA iskoristio je bogat kulturni i prirodni uticaj. Vila je smeštena u drevnom vijetnamskom gradu Hoian, a oko nje se nalazi raznolik i jedinsten biljni svet. Dizajn same kuće poslužio je za isticanje i promociju elemenata poput geometrijskih površina i materijala koji asociraju na biljke u okruženju. Stambena organizacija vile podseća na tradicionalni lokalni tip stanovanja.

Sveža jedinstvenost izgleda kuće prilagođena je maksimalno pejzažu u kom se nalazi. Dizajnerski tim je iskoristio velike listove i trupce kao polaznu tačku za jedinstven strukturni dizajn. Nagnuta struktura stubova stvara snažan vizuelni utisak i podseća na prostor ispod drveta kokosovog oraha. Unutrašnjost vile je organizovana sa naglaskom na prostranosti što je takođe jedna od karakteristika kuća u drevnom gradu Hoian.

Veliki prostori defnisani su dugim linearnim površinama, pri čemu su podeljeni manjim baštama u tri kratka bloka, što je dovelo do pojačavanja prodora dnevne svetlosti u enterijer i bolje ventilacije. Tim VPA oplemenio je unutrašnjost hrapavim materijalima poput izloženog betona i zidova od opeke. Zahvaljujući bogatoj teksturi enterijer deluje vrlo interesantno i smelo. Vila je dizajnirana da obezbedi skladnu atmosferu i prijatan život okružen prirodnim elementima.

Poseban dragulj ove vile je bazen nepravilnog oblika, koji se nalazi u dvorištu okružen zelenilom. Geometrija, kosine, grubi materijali i priroda zaslužni su za jedinstven utisak koji ostavlja vila koja je pred vama.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme