Japanska arhitektura u punom ostvrskom sjaju

Šta kažete na malo japanskog luksuza smeštenog na Britanskim Devičanskim ostrvima?

Sigurni smo da nećete imati ništa protiv ovog neverovatnog prizora. Reč je o luksuznoj rezidenciji na plaži koja je “pokupila” sve najbolje elemente japanske arhitekture i ponosno ih predstavila na jednoj krajnje neobičnoj lokaciji.

Arhitekte su želele da ispričaju priču o prelepom prirodnom okruženju i građevini koja kao da je utkana u brdo, sve zahvaljujući “preciznoj eleganciji origamija”.

Kuća istovremeno izgleda i prilično grandiozno ali i robusno, budući da u sebi krije veliki dnevni boravak, kuhinju, trpezariju, biblioteku, šest spavaćih soba i čak jedanaest kupatila. Glavni životni prostor teče između dnevnog boravka i trpezarije sa izloženim drvenim gredama koje domu obezbeđuju luksuzan izgled, ali i otpornost na uragan. Kuhinja kombinuje drvo, kamen i čelik, poseduje klizna vrata i pregrade inspirisane japanskim dizajnom.

Bazen, okružen baštama i bambusom, ima terasu sa zagrejanim spa stenama, parnu tuš kabinu i vodopade. Terasa sa bazenom gleda na zadivljujuće more, a zahvaljujući gredama od kedra i ariša ovaj deo doma deluje posebno toplo i udobno.

Putevi ovog imanja vijugaju kroz prepoznatljive bašte i kamene staze koje vode posetioce kroz impresivno dvorište, koje na kraju vodi do privatne plaže.

Šum bambusa i vodene karakteristike doprinose spokoju prirodnog pejzaža, pa se slobodno može reći da je konačni rezultat zapravo stvaranje luksuznog skrovišta minimalističkih linija koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Povezane teme