Japandi stil i lokalno drveće stvorili savršenu malu brvnaru

Ova mala brvnara izgrađena od lokalnog drveća predstavlja savršen spoj skandinavskih i japanskih elemenata dizajna...

Mala drvena kućica smeštena u Severnoj Karolini dizajnirana je tako da u sebi objedini skandinavske, japanske i sve lokalne ručno izrađene elemente. Zahvaljujući tome, ovaj dom je sada prepun zanatskih proizvoda i umetničkih dela lokalnih zanatlija i umetnika, pa se s pravom može opisati kao svojevrsna “zbirka priča”. Svaki element doma oslikava osećaj minimalizma, zanatstva i prirode a priče koje se ovde mogu čuti direktno su povezane sa neverovatnim zanatskim nasleđem kraja, ličnom istorijom ali i ekologijom.

Kućica je izgrađena od zbirke lokalno posečenog drveća koje uključuje beli i crveni hrast, crni orah i crni bagrem, što ujedno korespondira i sa drvećem koje okružuje ovaj maleni dom. Različite nijanse stolarije poslužile su za stvaranje različitih prostorija, pa se tako dnevna soba može pohvaliti dinamičnom energijom zahvaljujući svojim visokim plafonima i oblogama od trešnjinog drveta, dok je kuhinja obložena drvetom od crnog oraha zadržala nešto prigušeniji i smireniji izgled.

Jedan od najzanimljivijih delova ovog malenog doma svakako predstavlja potkrovlje koje je postalo savršeno mesto za druženje sa prijateljima i ispijanje čaja. Smešten neposredno iznad pomenute kuhinje ovaj, sada već omiljeni deo domaćina, inspirisan je japanskom kulturom i predstavlja tačku na “i” u celoj ovoj priči o braku japanske, skandinavske i lokalne estetike.

Izvor: yankodesign

Povezane teme