Inovativni dizajn i savremena arhitektura na delu u pogledu Skyline House projekta

Sa pogledom na blistava svetla Oaklanda i Golden Gate – a u daljini, zdanje pod nazivom Skyline House ponosno stoji na jednoj od najviših tačaka planinskog venca Eastbay.

Dizajnirana od strane Terry & Terry Architecture studija ova savremena rezidencija je jednako spektakularna iznutra, koliko se može pohvaliti predivnim pejzažima koji se protežu oko nje. Istovremeno kombinujući otvoren koncept uređenja sa inovativnim dizajerskim rešenjima, ovaj dom deluje vrlo moderno, funkcionalno i zadivljujuće.

Panoramski pogled koji se pruža iz dnevnog boravka u najmanju ruku je opčinjavajući, dok zakrivljeni drveni plafon skreće pažnju posmatraču na sebe u enterijeru. Veliki prostor koji objedinjuje kuhinju, trpezariju i dnevni boravak ima izlaz na balkon kroz zastakljen zid pri čemu obilje dnevne svetlosti dobija priliku da zaviri u unutrašnjost ovog doma. Okružen visokim drvećem sekvoje i baštom sa svih strana, ovaj dom predstavlja istinsko mesto za odmor, život i opuštanje.

Kompletan enterijer ovog doma obavijen je drvetom, pri čemu na brojnim mestima dolazi do sudara oštrih uglova i senzualnih krivina. Jedinstvena slika na plafonu, otvara prostor u velikoj meri iako nije reč o klasičnoj beloj boji koja se koristi mahom u tu svrhu. Kada su upaljena svetla na plafonu, stiče se utisak kao da se nebo uselilo u unutrašnjost, prekoračivši sptilno njegov prag. Donji nivo ovog doma sadrži privatne prostorije, kućnu kancelariju i prostor za medije. Ovaj dom predstavlja istinsko remek delo savremene arhitekture, jednako fascinantno kao i pogled kojim se može pohvaliti.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme