Imbizo House u Južnoj Africi inspirisana tradicionalnim afričkim dizajnom

Afrički stil dizajniranja i ukrašavanja zaista je jedinstven.

On u sebi nosi rustičnu privlačnost i ljubav prema prirodi. Stvarajući zapanjujući savremeni dom koji kombinuje ovaj "duh afričkog rustičnog šarma" sa modernošću i prostranim otvorenim dizajnom u divljini južnoafričkog zapadnog rta, nastala je Imbizo House. Dizajnirana od strane KSR Architects studija ova kuća predstavlja izvrsno remek delo suvremene arhitekture.

Na prvi pogled ona deluje otvoreno i privlačno sa unutrašnjošću koja je prekrivena neutralnim nijansama. Sa centralnim delom čiji je cilj da ponudi fantastično mesto za okupljanje obe strane porodice koja živi u Velikoj Britaniji i ima afričke korene, dnevni boravak, kuhinja i trpezarijski prostor su isprepletani u vidu otvorenog plana.

Dnevna soba je ispunjena elementima afričke umetnosti, sa kaminom kao centralnom karakteristikom prostorije i ekspresivnim pletenim lusterom koji krade svetla reflektora. Drvene grede na plafonu doprinose organskom utisku u prostoru. Spavaća soba predstavlja jedinstven spoj tradicionalnih afričkih elemenata i modernog uticaja.

Živeći prostor u unutrašnjem delu je povezan sa kuhinjom koja se nalazi spolja i sa palubom koja čini produžetak unutrašnjosti, pri čemu je prelaz između dve zone neprimetan. Veliki bazen koji se nalazi kraj kuće obezbeđuje prijatne trenutke za boravak na otvorenom. Sa svih strana prostiru se neverovatni pogledi koji doprinose užitku. Ovakva jedna kuća je "živ" prikaz toga kako afrički elementi mogu da pronađu svoj smisao u modernom okviru.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Jan Ras

Povezane teme