Elizabeta II - kraljica zvučne izolacije

Smeštena u Amagansetu u državi Njujork, rezidencija Elizabeth II, koja je delo Masi Architects studija, prikazuje originalnu arhitekturu i jedinstven izgled.

Primarni cilj klijenata je bio jasan - želeli su da poseduju privatno akustično utočište radi zaštite od užurbane i veoma bučne gradske sredine, što je odmah značilo da građevina mora posedovati dobru zvučnu izolaciju.

“Kuća se sastoji od niza paralelnih zidova koji pružaju slojeve privatnosti i izolaciju od buke koja dolazi iz spoljne sredine,” objasnile su arhitekte. “Zidovi se projektuju izvan životnog prostora i dobijaju na visini, rastući od ljudske visine, na ulazu, do najviše tačke zida koji se prostire celom dužinom kroz centar kuće.”

Zidovi imaju betonsko jezgro koje je dalje obloženo izolacionom penom i drvenim finišima. Ova struktura pomaže pri kreiranju akustične barijere prema imanju, osiguravajući tihu spoljašnju sredinu za njene stanovnike. Enterijer ove kuće inspiriše toplinu, prozračnost i svetlost.

“Specijalno kreirani i prilagođeni klipovi i zatvarači drže drvene panele u tenziji nasuprot konstrukciji kuće, dok u isto vreme dozvoljavaju slobodu prirodnom pokretu drveta. Unutar tog prostora klipovi su smešteni kao ofingeri za garderobu, a ormari koji stoje na šarkama mogu da se povlače kako bi se podesila zvučna izolacija koja se nalazi u centralnom delu u kome se dve površine spajaju”, napisao je arhitektonski tim na svojoj oficijalnoj stranici.

N.Đ.

Povezane teme