Elegantna transformacija dvospratne zgrade u savremen dom ispunjen luksuznim materijalima

Više slika

Više slika

Arhitekte su izvršile potpunu rekonstrukciju dvospratne zgrade, transformišući je u sofisticiranu kuću obogaćenu svetlom i raznovrsnim materijalima kao što su drvo, kamen, bronza i koža.

Unutar kuće, novi nameštaj pažljivo je odabran kako bi se savršeno uklopio sa dizajnom, a prepoznatljive svetiljke koje kombinuju vintidž i moderne elemente dodale su poseban karakter prostoru. Već sam ulaz u dom oduševljava svojom ugradnom konstrukcijom od oraha, lakiranog drveta i prilagođenih vrata ormara obloženih bronzanim detaljima.

Odatle, pogled kroz kuću kulminira u impresivnom dnevnom boravku, gde se ističe linearni gasni kamin uklopljen u dramatičan zid od tamnog kamena, opet sa bronzanim detaljima. Kuća se takođe odlikuje uređenim dvorištima sa zidovima obloženim bršljanom, koja okružuju centralnu zonu, kao i prostranom krovnom terasom.

Dnevna i trpezarijska zona su elegantno povezane, pa izgledaju kao da plafon lebdi uz zidove, sa diskretnim osvetljenjem duž perimetra, obasjanim sa dva krovna prozora koja unose obilje prirodnog svetla. U dnevnoj sobi dominira kamin od kamena i oraha.

Unutar kuće se stepenište prema drugom spratu ističe krovnim prozorom i vodi do privatne terase iznad dnevnog boravka i trpezarije. Na terasi su podignute žardinjere i niz paluba koje pružaju raznolike prostore za opuštanje i zabavu. Tu je i prilagođeni drveni paravan sa nasumičnim vertikalnim letvicama koje stvaraju igru svetlosti i senke, a istovremeno štite zid druge etaže.

Na drugom spratu se nalaze glavna spavaća soba sa sopstvenim kupatilom i garderoberom, kao i još jedna spavaća soba i kupatilo. Glavno kupatilo se odlikuje jedinstvenim osvetljenjem kroz ekran od naizmenično obojenog stakla koje stvara prirodno difuzno svetlo.

Unutrašnjost je obogaćena mermernim laminatom i porcelanskim pločicama u boji uglja, što stvara dramatičan kontrast između svetlosti i tame.

Povezane teme

21.02.2024 Arhitektura

Kuća inspirisana štalom promoviše fluidan prelaz između unutrašnjih i spoljnih prostora

Kuća pruža oazu mira, sjedinjujući besprekorno život unutar zidova sa spoljnim prostorom, donoseći inovativan dizajn koji odgovara potrebama svojih stanara.

19.02.2024 Arhitektura

Ova neverovatna montažna kućica nudi sve za normalan život i spremna je za pokret kad i vi!

Prednost stanovanja u malim kućama je upravo ta što omogućavaju da sve što imate ponesete sa sobom i smestite u taj ograničeni prostor. Poslednjih godina svedoci smo ekspanzije raz...

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.