Eklektična mešavina arhitektonskih izraza: kuća sa atraktivnim dizajnom krova

Ova originalna kuća sa zanimljivim krovom predstavlja reinterpretaciju tradicionalne štale...

U ruralnom delu Amerike, na istočnom kraju Long Ajlenda, proteže se nebrojeno mnogo seoskih kuća koje svedoče o bogatoj poljoprivrednoj prošlosti ovog područja. Unutar grupisanih sela, arhitektonski studio Young Projects odlučio se za smelu reinterpretaciju tradicionalne štale, stvarajući modernu rezidenciju po imenu Six Square.

Ovo elegantno zamišljeno domaćinstvo prostire se na zemljištu od 3.500 kvadratnih stopa, i predstavlja porodičnu kuću sa šest vešto grupisanih zona. Sastoji se od dve spavaće sobe, tri kupatila, prostrane kuhinje, više dnevnih boravaka, otvorenog trema i pridružene garaže. Kuća je namerno postavljena kako bi naglasila svoju povezanost s okolinom, obuhvatajući livadu, centralni teren i kućicu uz bazen.

Dizajnerski studio, vođen željom za suptilnim poštovanjem prema arhitektonskoj baštini kraja, stvorio je neverovatnu ravnotežu između tradicije i savremenog. Kuća se sastoji od šest modula raspoređenih oko trouglastog dvorišta, i na taj način stvara intrigantan vizuelni balans između simetrije i asimetrije.

 

Svaki modul ima svoju specifičnu svrhu, od dnevnog boravka do kuhinje, glavne i sporedne spavaće sobe, otvorenog trema i garaže. Unutrašnji prostori povezani su i prožeti geometrijom krova, stvarajući dinamičnu i zanimljivu unutrašnju atmosferu.

Zadivljujući krovni pejzaž kombinuje zakrivljene strehe s poravnatim krovnim grebenima, pridonoseći dihotomiji između tradicionalnog i modernog dizajna. Kuća ne samo da reflektuje geometrijsku logiku svog dizajna, već i uspešno komunicira s ukupnom okolinom, stvarajući inovativno prebivalište koje objedinjuje prošlost i sadašnjost.

 

Povezane teme

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.

30.01.2024 Arhitektura

Dinamična igra talasa oblikuje dizajn impresivnog umetničkog centra

Talasasti dizajn umetničkog centra Nanhai usklađuje i kopno i more sa svojim plutajućim nadstrešnicom i lokacijom na obali.

28.01.2024 Arhitektura

Simbolika ljiljana duboko utemeljena u dizajnu moderne kuće koja poštuje tradiciju

Okružena bogatim jezerima ukrašenim ljiljanima, ova neverovatna kuća postaje pravo utočište, ili bolje reći pažljivo oblikovana oaza spokoja, koja pruža odmor svojim stanarima nako...