Eklektična kuća nalik na ambar u podnožju planine

Eklektičan stil sve više uzima maha, pre svega jer vam daje mogućnost da ga oblikujete po svom ukusu.

Teško ga je definisati i to vam zapravo daje odrešene ruke. Danas idemo u posetu jednom neobičnom domu, kojim vlada eklektika spolja i iznutra. Savremen dom, smešten u podnožju planine ističe se svojom nesvakidašnjom spoljašnjošću koja podseća na ambar odnosno štalu. Njegovim enterijerom protežu se finiši eklektike, što ga čini vrlo interesantnim.

Južni Tirol je jedan od najlepših i najslikovitijih regiona u Italiji. Smešten u podnožju planine Sciliar, Južni Tirol pruža predivno utočište za sve one koji žele da se osame i uživaju u netaknutoj prirodi. Delo koje vam danas predstavljamo u vidu kućice – kolibe, ističe se svojom poboljšanom strukturom i novim dizajnom. Ova koliba u potpunosti koristi prednosti neverovatnih pejzaža svuda unaokolo, a što se tiče dizajna i arhitekture, ovo je poprilično eklektična struktura.

Spolja se čini da je ova kuća podlegla lokalnim uticajima sa tradicionalnim notama. Međutim kada se zakorači unutra, pred posetiocom se otvara novi neistražen svet. Kuća raspolaže sa 220m2 životnog prostora, a prostire se na dva sprata. Njen vrlo originalan identite postignut je zahvaljujući starom i novom konceptu. Dve krajnosti daje su obilje karaktera ovom zdanju. Tradicionalna školjka skriva u sebi moderan dizajn i sve ono što savremenim ljudima treba.

Drvena spoljašnjost doprinosi tome da se ova koliba savršeno stapa sa svojim okruženjem. U unutrašnjem delu kuće rustični i moderni elementi se provlače kroz eklektične iskaze. Prostor deluje toplo, dok u njemu vladaju prigušeni i neutralni tonovi. Fleksibilan raspored u enterijeru daje ovom arhitektonskom delu zanimljiv smisao. Veliki prozori u svojoj punoj visini otvaraju unutrašnjost ka neverovatnom okruženju.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme