Drvena kućica u srcu borove šume: sve što vam je potrebno za mir i kontemplaciju

Ako vam je potreban odmor od užurbanog gradskog života i želite da se opustite u maloj udobnoj kućici, onda smo pronašli savršeno sklonište za vas.

Volimo da vidimo ovako minijaturne a opet neverovatno udobne kućice ili bolje reći brvnare "posađene" u srcu šume. One su mirne i spokojne, i odlična opcija koja će vam pomoći da odbacite sivu svakodnevnicu, gradski život i nevolje i jednostavno se opustite u lepoti prirode. Ako tražite svoje sledeće mirno utočište, možda biste želeli da razmislite o kućici poput ove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hytta (@hytta_cz)

Kućica nosi naziv Hitta, a potpisiju je Dominik Iličman i Adam Hofman. Kako sami kažu, ova spokojna mala brvnara inspirisana je skandinavskim dizajnom i minimalizmom. Neobična kućica je dizajnirana da obezbedi mirno okruženje bez ometanja, nudeći vam preko potreban odmor od vaše užurbane svakodnevice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hytta (@hytta_cz)

Hitta je ušuškana na periferiji borove šume, što čini odličnu lokaciju. Dizajnirana je da bude mesto gde stanovnici mogu da neguju svoje misli i da kopaju dublje u svoje kreativne ideje bez ometanja i žagora sa strane. Hitta je, jednom rečju, pravi protivotrov za ove situacije i služi kao mirno utočište za opuštanje i kontemplaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hytta (@hytta_cz)

 

Kućica ima dnevni boravak dvostruke visine, kvalitetan radni prostor, udobnu spavaću sobu i kutke za spavanje. Takođe je dopunjena finskom saunom sa hladnom kadom za opuštanje. Prilično je minimalističke prirode i u velikoj meri je inspirisana skandinavskim minimalizmom, koji u osnovi iskorenjuje sve nepotrebne elemente koji nekome mogu odvratiti pažnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hytta (@hytta_cz)

Slobodno dakle možemo reći da Hitta savršeno spaja modernu funkcionalnost i udobnost sa minimalizmom pružajući vrhunske pogodnosti. Poseduje prostranu terasu, kao i prozore sa svih strana, što stvara spokojnu vezu između zatvorenog i spoljašnjeg prostora i omogućava prirodi da se ukršta sa ostalim elementima u enterijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hytta (@hytta_cz)

Budući da je kućica smeštena na padini na ivici šume, to joj daje element izolacije i omogućava da bude zaštićena od gradske vreve, istovremeno pružajući privatnost. Kućica je inspirisana formom lovačke kabine, koja joj daje jedinstven i prepoznatljiv oblik i omogućava da se istakne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hytta (@hytta_cz)

 

Povezane teme

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.

30.01.2024 Arhitektura

Dinamična igra talasa oblikuje dizajn impresivnog umetničkog centra

Talasasti dizajn umetničkog centra Nanhai usklađuje i kopno i more sa svojim plutajućim nadstrešnicom i lokacijom na obali.

28.01.2024 Arhitektura

Simbolika ljiljana duboko utemeljena u dizajnu moderne kuće koja poštuje tradiciju

Okružena bogatim jezerima ukrašenim ljiljanima, ova neverovatna kuća postaje pravo utočište, ili bolje reći pažljivo oblikovana oaza spokoja, koja pruža odmor svojim stanarima nako...