Drvena brvnara sa zastakljenim hodnikom i raskošnim terasama

Smeštena na brdovitom području, ova drvena brvnara je dizajnirana da bude u savršenom dijalogu sa okolnim pejzažom.

Ono što je najspecifičnije za ovu simpatičnu kuću jeste njena lokacija: zgrada se nalazi na ravnom tlu ograničenih dimenzija ali je to ne sprečava da uživa u pogledu na okolne planine, i to gotovo iz ptičje perspektive. Ovaj pogled je vidljiv sa ulaznog trema koji zapravo predstavlja prostrani prolaz sa ogromnim prozorima koji spajaju dva kraja kuće.

Na ovaj način, veliki zastakljeni hodnik u centru planinske kuće domaćinima omogućava da iskoriste prednosti okolne prirode, a istovremeno igra ulogu razdvajanja takozvanog roditeljskog apartmana od ostatka doma. Nagib krova nudi prelepu visinu ispod plafona, omogućava da se integrišu veliki erkeri i da se uredi međusprat posvećen prijemu gostiju.

Položaj otvora nudi raznolik odnos prema pejzažu: prozori ponekad gledaju na daleke planine sa promenljivim bojama, a ponekad na malu šumsku vegetaciju koja okružuje brvnaru sa svih strana. Unutrašnjost i eksterijer su spojeni integracijom terasa od kojih se jedna veća nadvija nad liticu i gleda direktno ka jezeru i planini.

Druga, usidrena za kamenito tlo, privatnija je i okružena četinarskom šumom, tako da je savršena za prijem gostiju i uživanje u nešto intimnijoj atmosferi. Sa svojom kosom siluetom, jednostavnom formom i prefinjenom materijalnošću, ova brvnara se smatra mestom pogodnim za šetnju, odmor ali i duboko razumevanje prirode.

Jednostavnost ove kuće i ograničena paleta materijala pomažu da se naglasi neverovatan pogled na okolinu i podseća da su ovakva mesta idealna za okupljanje porodice i prijatelja, odnosno uživanje u životu i to punim plućima.

Povezane teme