Dramatični arhitektonski zahvati daju dramatične rezultate

Ova istorijska zgrada je doživela nešto što bismo lako mogli nazvati “dramatičnim preuređenjem” kuće, a sve u cilju stvaranja udobnog doma za mladu porodicu.

Potpuno renoviranje enterijera i eksterijera transformisalo je ovaj mali dom. Dodato je sve, od nove vode i struje do krovne palube u garaži. Prostor je u potpunosti transformisan novim uređajima, priborom i brodskim merdevinama kako bi se omogućio pristup spavaćoj sobi u potkrovlju.

Da biste shvatili o kakvom se veličanstvenom poduhvatu radi, reći ćemo vam da je ova mala kuća godinama “trunula” u sopstvenom blatu i cigli, materijalima od kojih je prvobitno bila napravljena. Neophodno je bilo započeti od nule i dodati potpuno novi dizajn staroj kući.

Ranije je kuća imala uski dizajn sa podrumom što je, kao što ćete i sami videti, model koji je zadržan i u novoj varijanti. Kada je reč o eksterijeru, kuća dolazi sa pripadajućom garažom koja ne samo da stvara dodatni vitalni prostor, već dolazi i sa krovom koji nudi dovoljno mesta za aktivnosti na otvorenom – velika paluba na vrhu garaže je savršena za odmor sa prijateljima.

Donji deo kuće čini podrum koji u sebi obuhvata dnevni boravak i kuhinju, dva neophodna prostora koja su u potpunosti renovirana i transformisana novim uređajima i ostalom neophodnom opremom. Važan element u enterijeru predstavljaju i metalne stepenice koje vode do potkrovlja, kao i kupatilo koje je smešteno u zadnjem delu doma.

Dve dnevne i gornje strane su odvojene posebnim stepenicama koje održavaju prozračnost u kući. Da bi se dodala lepota doma, tu je i kamin obložen kamenom koji takođe doprinosi dekoru kuće. Sve u svemu, ovo je savršen prostor za nekoga ko želi da uživa u mini-domu zajedno sa svojim najmilijima.

photo: zenithdesignbuild

Povezane teme