Dom koji kaže: "ovde se živi lagodno i bez imalo stresa"

Elegantna ali svakako upečatljiva - ova kuća nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ležernost je na ceni! Posebno ako su i vama dosadile ogromne porodične kuće koje su, složićete se, već odavno predvidive, slične jedna drugoj, i pomalo uštogljene u svojoj formalnosti. Minimalizam je posebno privlačan kada dolazi u kombinaciji sa toplim kremastim nijansama u enterijeru, ali "bela klasika" je ipak neprevaziđena kada je reč o spoljašnjem izgledu kuće. 

Elegantan i ležeran, ovaj dom ima jednostavan, ali upečatljiv volumen. Ono što prvo upada u oči jesu njegove obline koje prostoru omogućavaju da izgleda lako i sveže, te da se dodatno istakne usred urbanog pejzaža. Na ovom imanju je jednostavno sve na svom mestu, a svaki kutak je detaljno planiran kako bi delovao sofistiricano i udobno. 

Enterijer opremljen u minimalističkom stilu u nijansama krem i sive bojephoto: edgard cesar

Iako deluje kompaktno, kuća je zapravo podeljena na tri različita sektora od kojih svaki ima posebnu funkciju. Ulaz, koji ujedno predstavlja i centar kuće, oslikava vezu između spoljašnjeg i unutrašnjeg okruženja, a u njemu je smeštena velika dnevna soba koja je istovremeno povezana sa terasom.

U ovom domu preovladava elegancija ali ona minimalistička, nenametljiva, opuštena. Dnevni boravak je ispunjen prirodnim svetlom, klasičnim komadima nameštaja i kremastim odnosno sivim nijansama koje su vešto kombinovane sa akcentima u boji terakote. Otvoreni koncept dnevne sobe podrazumeva stapanje sa kuhinjom i trpezarijom koje savršeno prate stil glavnog prostora.

Kuhinja sa trpezarijom opremljena u minimalističkom modernom stluphoto: edgard cesar

Materijalnost kuće pojačava njen minimalistički karakter. Njena fasada je obavijena belim metalnim letvicama koje daju osećaj jedinstva zgradi, dok obrnute grede omogućavaju velike raspone i stvaranje tanke i vitke strukture koja pojačava osećaj da kući ne stoji - već lebdi u prirodi.

Ovo je dom koji kaže: ovde se živi lagodno i bez imalo stresa.

Povezane teme

13.06.2024 Arhitektura

Transparentnost u dizajnu: uticaj stakla na modernu arhitekturu

Staklo ima brojne estetske i funkcionalne prednosti, pa se samim tim i ističe kao materijal koji je dovoljno moćan da transformiše arhitektonski pejzaž.

11.06.2024 Arhitektura

Ovaj moderan dom je primer harmonije sa prirodom i vrhunske funkcionalnosti

Smeštena u slikovitom regionu, jedinstvena moderna kuća predstavlja suptilnu kombinaciju arhitektonske sofisticiranosti, ekološke svesti i toplog dizajna, stvarajući harmoniju sa p...

09.06.2024 Arhitektura

5 ključnih principa koji definišu modernu arhitekturu

Ovi principi ne samo da utiču na estetske i funkcionalne aspekte arhitekture već i promovišu održivost i harmoničan odnos sa okruženjem.

07.06.2024 Arhitektura

Remek delo moderne arhitekture i održivi životni prostor koji ostavlja bez daha

Ova kuća stoji kao svetionik arhitektonske inovacije i održivog života, pozivajući vas da prigrlite stil života koji je u potpunoj harmoniji sa prirodom.

05.06.2024 Arhitektura

Lepota jednostavnosti: 15 primera minimalističke arhitekture

U svojoj osnovi, minimalistička arhitektura se odnosi na uklanjanje suvišnog i fokusiranje na suštinske elemente zgrade.

03.06.2024 Arhitektura

Biser indijske arhitekture: miks tradicije i modernog dizajna

Ovaj projekat vešto kombinuje tradicionalne planerske principe koji su vekovima definisali indijsku arhitekturu, stvarajući dom koji je istovremeno funkcionalan i bezvremenski.

01.06.2024 Arhitektura

Prelepa staklena kuća: unikatno iskustvo boravka u prirodi

Prelepa staklena kuća se nalazi duboko u planinama, gde se okolni pejzaž stalno menja. Ponekad je nebo plavo, a ponekad je sve prekriveno gustom maglom. Drveće nudi spektakularne p...

30.05.2024 Arhitektura

Arhitektonski projekti koji su nas zadivili svojim futurističkim dizajnom

Zgrade koje zadivljuju svojim futurističkim dizajnom postaju simboli gradova i inspiracija za arhitekte širom sveta. Njihovi smeli oblici, revolucionarni materijali i tehnološka in...

28.05.2024 Arhitektura

Drvo, staklo i šuma: model doma koji je u savršenom skladu sa prirodom

Dom oličava autentičnu vezu sa prirodom, pružajući svojim stanarima harmoniju između unutrašnjeg prostora i spoljašnjeg okruženja tokom cele godine.

26.05.2024 Arhitektura

Otkrijte lepotu ekonomski isplativih modularnih kuća

Modularne kuće donose inovaciju, efikasnost i estetiku u svet građevinarstva. Njihova prilagodljivost, ekonomska isplativost i trajnost čini ih sve popularnijim izborom među vlasni...

24.05.2024 Arhitektura

Australijska stambena arhitektura: spoj tradicije, inovacije i održivosti

Australijska stambena arhitektura je svedočanstvo o sposobnosti zemlje da spoji tradiciju sa inovacijom. Ona odražava duboko poštovanje prema prirodnom okruženju, posvećenost održi...