Cigla, hrast i prirodni kamen stvorili jedinstvenu vilu za uživanje

Reč je o impozantnoj drvenoj vili koja je napravljena od ekskluzivnih kvalitetnih materijala, sa jedinstvenim nivoom detalja i referencama na kultnu arhitekturu.

Vila se nalazi u talasastom okrugu malih, samostojećih kuća a njenu osnovnu kompoziciju čine četiri jednostavne dvoslojne kuće. Glavni arhitektonski pristup odvija se u većoj glavnoj kući, koja je podignuta na tri manje zgrade na dva nivoa.

Kuća prati nagnuti teren parcele: prema putu prilaz vodi dole ispod kuće do integrisane garaže i podruma, a do ulaza vodi prepoznatljivo i lepo dizajnirano stepenište od cigle. Ovo se otvara u glavnu prostoriju vile, veliku porodičnu sobu sa kuhinjom sa visokim i elegantno zakrivljenim plafonom, završenom velikim krovnim prozorom koji stvara fantastično svetlo.

Ova prostorija koja služi za okupljanje porodice ima direktan pristup sobama za decu i mlade, kao i veliki prozor i izlaz u baštu. Kuhinja je delimično ugrađena u jezgro od cigle koje se proteže kroz celu kuću, a zajedno sa prozorskim sedištem na suprotnoj strani čine skulpturalne elemente u ovom centralnom prostoru.

Stepenice iz kuhinje omogućavaju pristup dnevnom boravku vile, koji se nalazi na nivou bašte. Dnevni boravak ima kosi plafon obložen lajsnama, koje se nastavljaju ispod krova terase i stvaraju natkriveni životni prostor. Iz dnevne sobe se izlazi na roditeljski deo sa spavaćom sobom, garderobom i kupatilom. Krećući se dalje niz stepenice, kroz ponavljajuće jezgro, stiže se na donji nivo kuće sa prostorijom za hobi, ostavom i garažom.

U izgradnji ove vile učestvovali su jednostavni, izdržljivi i dobro odabrani materijali. Materijalni izraz vile nose tri osnovna materijala: cigla, hrast i prirodni kamen. Rustikalne ručno oslikane cigle u nijansama crvene koriste se kao fasadne i krovne pločice, dok se hrast pojavljuje kako spolja tako i iznutra.

Spolja se koristi kao okvir za baštenske šupe i kapije, a u unutrašnjosti daje topao sjaj atmosferi u vili, i ponovo se pojavljuje na prozorskim daskama, vratima, elementima, obloženim plafonima i podovima od riblje kosti. Svetao prirodni kamen koji se koristi u tri kupatila kuće pruža elegantan i bezvremenski izgled.

Izvor: architizer

Povezane teme