Casa 26 - kuća kao klasično umetničko delo

Kada prvi put vidite ovu kuću, možete se zapitati da li je ona prostor za življenje ili umetničko delo na velikoj skali...

Casa 26 je smeštena na jezeru Ženeva, poseduje pet spavaćih soba i predstavlja pravi primer toga kako svetovi arhitekture i umetnosti prepliću svoje pipke čineći je maksimalno udobnom, prelepom i funkcionalnom.

Kućni ramovi postavljaju svoje predivne detalje odmah do prirodnih karakteristika svog okruženja i inspirativnih umetničih dela u enterijeru. Boja građevine ponekada deluje potpuno tamno, gotovo bordo, dok drugim danima, posebno leti, poseduje narandžastu patinu metala koji deluje bujno. Enterijer je dizajniran od strane umetnika i vlasnika kuće Marka Dentanda, smisleno se uklapajući u šemu arhitekata Majkla Vidriga i Daniela Kaufma.

Samo tri materijala korišćena su u dizajnu - drvo, crni čelik i beton, koji su predstavljali veliki izazov za arhitekte istovremeno, ali su ga oni rado prihvatili i dali sve od sebe kako bi klijentu predstavili ovu kuću kao monolitno umetničko delo.

Dom koji pruža pogled na jezero Ženeva, nudi očaravajuću mogućnost uživanja u srebrnoj i plavoj boji putem svojih velikih staklenih panela. Svaki deo kuće izgleda kao slika inspirisana Pikasom i Van Gogom istovremeno, dok svaka niša i ugao namerava da iznenadi i omogući posetiocima šansu da istraže lepotu svega što se oko njih nalazi. Dekorativni stilovi su blizu modernog stila sa sredine prošlog veka, a izvanredna umetnička dela ističu komade i nameštaj na najlepši mogući način.

Spoljni prostor uključuje veštačko jezero, malu terasu i baštu smeštenu u pejzažu, strateški oko kuće. Pristupne staze i putevi kreirani su šljunkom i čine da se kuća još više ističe svojom interesantnom bojom. Struktura kuće poseduje izvanredan efekat koji upotpunjava sve radove u polju pejzažne arhitekture, koja svoj akcenat postavlja na prirodi i svim njenim pojavama.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme