Dizajn kolibe - idealno mesto za uživanje i relaksaciju kraj jezera

Cabin of Hope je impresivni svetleći projekat dizajnera Amina Moazzena.

Iako je protekla godina iznedrila neke sasvim neuobičajene dizajne koliba i kućica širom sveta, uvek ima dovoljno prostora da se pojavi neka sasvim nova građevina koja će impresionirati svet arhitekture. I upravo to je slučaj sa Moazzenovom Kolibom Nade koja nam daje jedno sasvim novo tumačenje A-okvira kroz savremenu perspektivu.

Ona ne samo da perfektno spaja unutrašnji i spoljašnji život glavnom konzolom A-rama, već nam pritom daruje fenomenalan pogled na obližnje jezero. Moazzenova 3D vizualizacija konzolne trostruke kabine dizajnirana je tako da funkcioniše kao bekstvo iz današnjeg sveta.

Cik-cak oblik ovih A-struktura koje čine Kolibu Nade povezane su na drvenoj osnovi i isprepletene spoljnim stazama. Da bi ostavio utisak savremenog dizajna, Moazzen je spojio tradicionalne aspekte poput drvenih temelja i izloženih greda sa modernim ivicama poput LED prozorskih okvira i optički belih završnih obloga koje hlade zagasite tonove drveta.

Tamne drvene grede nižu se pod uglovima zidova unutar svake A-ram kabine, dodatno pokazujući Moazzenovu posvećenost povezivanju klasičnih elemenata sa notama savremenog eskapizma.

Iako topla unutrašnja svetla i spoljne LED diode čine da Koliba Nade blista i pretvara je u pravi magični fenjer u mraku, pravi izlog tripleksa je zapravo konzolni A-okvir koji viri iznad jezera.

Na ovaj način dizajner je uspeo da rekonstruiše tradicionalnu kućicu u jedno sasvim moderno čudo arhitekture koje svojim posetiocima nudi idealno mesto za uživanje i relaksaciju kraj jezera.

Izvor: YankoDesign

Povezane teme