Aston Martin Residences Miami: najviši stambeni neboder u obliku jedra

Automobilski giganti sve češće ulaze u svet luksuznih nebodera, stvarajući jedinstvene građevine...

Aston Martin, Mercedes-Benz i Bugatti se međusobno takmiče kako bi ostavili svoj trag u svetu nekretnina i profitirali od velikih investicija. Nedavno je predstavljen Aston Martin Residences Miami – izuzetan neboder u obliku jedra. Prvi put najavljen 2016. godine, ovaj projekat je završen 2021. godine, i predstavlja prvi završeni projekat nekretnina ovog proizvođača automobila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aston Martin (@astonmartin)

Aston Martin Residences Miami nalazi se na adresi 300 Biscayne Boulevard Way, u blizini reke Majami. Sa visinom od 249 metara, ovaj toranj se izdvaja kao najviša stambena zgrada u SAD-u južno od Njujorka. Dizajn su kreirali dizajneri Aston Martina u saradnji sa arhitektom Rodolfo Mianijem iz firme Bodas Mian Anger i kompanijom G&G Business Development.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amresidencesmiami

Toranj podseća na Burj Al Arab i ima jedinstvenu formu koja privlači pažnju. Sa spoljašnjom čeličnom i staklenom konstrukcijom nalik jedru, odaje počast svojoj lokaciji u marini. Zakrivljeni oblik prati masivna terasa sa beskonačnim bazenom na vrhu zgrade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amresidencesmiami

Prostirući se na četiri nivoa između 52. i 55. sprata, povezani monumentalnim staklenim stepeništem, izuzetni sadržaji uključuju fitnes centar na dva sprata sa zadivljujućim pogledom na Atlantski okean, umetničku galeriju, dva bioskopa, virtuelni simulator golfa, poslovni centar i konferencijsku salu, dečiju igraonicu, kao i spa centar sa punom uslugom, kozmetički salon i berbernicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amresidencesmiami

Unutrašnjost Aston Martin Residences Miami odiše dizajnerskim stilom ovog proizvođača automobila, kroz motive i dodatke poput Kestrel žutosmeđe kože, kvake na vratima i recepcije od ugljeničnih vlakana. Neboder ima 66 spratova i sadrži 391 luksuznu stambenu jedinicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amresidencesmiami

Luksuzne jedinice uključuju stanove od jedne do pet soba, raskošne penthause i ultra-ekskluzivni „Unique Triplex Penthouse“ koji se prostire na tri sprata i zauzima 2526 kvadratnih metara. Postoji širok izbor boja i nameštaja. Stanarima su na raspolaganju privatni batler, umetnička galerija, spa centar i mnoge druge pogodnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amresidencesmiami

 

Povezane teme

07.06.2024 Arhitektura

Remek delo moderne arhitekture i održivi životni prostor koji ostavlja bez daha

Ova kuća stoji kao svetionik arhitektonske inovacije i održivog života, pozivajući vas da prigrlite stil života koji je u potpunoj harmoniji sa prirodom.

05.06.2024 Arhitektura

Lepota jednostavnosti: 15 primera minimalističke arhitekture

U svojoj osnovi, minimalistička arhitektura se odnosi na uklanjanje suvišnog i fokusiranje na suštinske elemente zgrade.

03.06.2024 Arhitektura

Biser indijske arhitekture: miks tradicije i modernog dizajna

Ovaj projekat vešto kombinuje tradicionalne planerske principe koji su vekovima definisali indijsku arhitekturu, stvarajući dom koji je istovremeno funkcionalan i bezvremenski.

01.06.2024 Arhitektura

Prelepa staklena kuća: unikatno iskustvo boravka u prirodi

Prelepa staklena kuća se nalazi duboko u planinama, gde se okolni pejzaž stalno menja. Ponekad je nebo plavo, a ponekad je sve prekriveno gustom maglom. Drveće nudi spektakularne p...

30.05.2024 Arhitektura

Arhitektonski projekti koji su nas zadivili svojim futurističkim dizajnom

Zgrade koje zadivljuju svojim futurističkim dizajnom postaju simboli gradova i inspiracija za arhitekte širom sveta. Njihovi smeli oblici, revolucionarni materijali i tehnološka in...

28.05.2024 Arhitektura

Drvo, staklo i šuma: model doma koji je u savršenom skladu sa prirodom

Dom oličava autentičnu vezu sa prirodom, pružajući svojim stanarima harmoniju između unutrašnjeg prostora i spoljašnjeg okruženja tokom cele godine.

26.05.2024 Arhitektura

Otkrijte lepotu ekonomski isplativih modularnih kuća

Modularne kuće donose inovaciju, efikasnost i estetiku u svet građevinarstva. Njihova prilagodljivost, ekonomska isplativost i trajnost čini ih sve popularnijim izborom među vlasni...

24.05.2024 Arhitektura

Australijska stambena arhitektura: spoj tradicije, inovacije i održivosti

Australijska stambena arhitektura je svedočanstvo o sposobnosti zemlje da spoji tradiciju sa inovacijom. Ona odražava duboko poštovanje prema prirodnom okruženju, posvećenost održi...

20.05.2024 Arhitektura

Održiva arhitektura: kako graditi budućnost bez oštećenja planete?

U projektovanju zgrada koje svakodnevno gradimo, koristimo ogromne resurse i ostavljamo neizbrisiv trag na samoj zemlji. Ali šta ako bi se naše strukture mogle neprimetno uklopiti...

18.05.2024 Arhitektura

Raj u prirodi: dvospratna kućica sa panoramskim pogledom na okolinu

Nazvana Atalaia de Pinguela nudi ne samo udobnost unutar zidova, već i mnoštvo aktivnosti na otvorenom poput roštiljanja, opuštanja uz vatru ili jednostavno uživanja u šetnji po pr...

16.05.2024 Arhitektura

Inovativni kulturni centar u Džuhaju sa potpisom Zahe Hadid

Sa jedinstvenom arhitekturom i ekološkim pristupom, ovo mesto predstavlja vrhunac kulturne integracije i održivog dizajna u južnoj Kini.