Arhitektonsko remek-delo vešto spaja eleganciju i prirodnu harmoniju

Arhitektonsko remek-delo iz 2023. godine, poznato kao Casa Jima, predstavlja izuzetno elegantan i miran dom...

Kreirana od strane Anonimous-a, ova dvospratna kuća se jedinstveno otvara prema bujnoj centralnoj bašti, okruženoj visokim drvećem, koristeći luksuzni mermer i meksički hrast kako bi istakla prirodnu lepotu.

Kuća harmonično kombinuje javne i privatne prostore, pružajući prostor za porodičnu ljubav prema prirodi, dizajnu i mirnom životu. Inspiracija za dizajn potiče iz šezdesetih godina prošlog veka, kada je arhitektonski studio stvorio  ruralnu viziju koja je vremenom evoluirala u zelenu oazu. Danas, ova oblast privlači mlade parove koji žele povezanost s prirodom, suprotno aktuelnim trendovima stanovanja u predgrađu Meksika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anonimous (@anonimous.mx)

Casa Jima, prilagođena potrebama vlasnika, ima "C" oblik, što stanarima pruža potpunu izolaciju od spoljašnje buke. Dizajniranje seže do detalja poput zatvorenog prostora koji povezuje kupatilo za goste sa kedrovim drvetom, stvarajući toplu terasu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anonimous (@anonimous.mx)

Upotreba crnih mermernih pločica označava javne površine, dok se zadnji deo kuće otvara prema centralnom vrtu, pružajući proširenje unutrašnjeg prostora ka terasi s diskretnim bazenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anonimous (@anonimous.mx)

 

Gornji sprat kuće nudi senzorno putovanje, sa prostorijama orijentisanim prema istoku kako bi dočekale jutarnje svetlo. Krovni prozori prate stazu do soba, povezujući unutrašnjost sa nebom i pružajući pogled na prirodni ambijent. Integracija dizajna enterijera i eksterijera naglašena je kroz upotrebu prirodnih elemenata poput ugljenisanog hrastovog drveta i mermera, što istovremeno stvara i teksturu i dubinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anonimous (@anonimous.mx)

Ovo remek-delo moderne arhitekture ističe se kao dom koji održava izolaciju od gradske vreve, a istovremeno ostaje duboko povezan s prirodom. Crna boja kuće se stapa sa drvećem, stvarajući neutralnu pozadinu koja ostaje interaktivna sa sunčevom svetlošću i senkama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anonimous (@anonimous.mx)

Osvetljenost unutar doma se dodatno pojačava kontrastom između tamnih podova i svetlih tonova zidova i plafona, stvarajući živopisnu atmosferu u svim delovima kuće. Arhitektura i priroda savršeno se stapaju, što ovu kuću čini izuzetnim primerom suptilne i harmonične integracije u okruženju.

Povezane teme

09.04.2024 Arhitektura

Harmoničan spoj istorije i modernog dizajna

Ova kuća predstavlja spoj klasičnog dizajna sa modernim elementima, uz duboku povezanost sa prirodom, što je rezultat marljivog rada dizajnerskog tima i pažljive izrade svakog deta...

07.04.2024 Arhitektura

Pažljiv dizajn malu kuću pretvara u oazu mira i udobnosti

U današnjem svetu koji se neprestano menja i prilagođava novim izazovima, koncept malih, kompaktnih kuća postaje sve privlačniji. Ove kuće su pažljivo dizajnirane kako bi pružile s...

05.04.2024 Arhitektura

Ova naizgled jednostavna kuća je simbol udobnosti i topline

Svi delovi kuće dizajnirani su tako da se uklapaju u prirodno okruženje, tako da slobodno možemo reći da ova naizgled jednostavna kuća definitivno pruža udobnost i toplinu svojim v...

03.04.2024 Arhitektura

Neobična energetski efikasna kuća inspirisana lokalnom prirodom

Lokacija, karakteristična po svojim nepravilnim terenima i blago izdignuta, pruža stanarima neverovatan pogled na more i planine gotovo iz svake sobe.

01.04.2024 Arhitektura

Savršeno utočište za sve ljubitelje luksuza i prirode

Osim što predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, ovaj dom takođe naglašava suštinsku vezu između čoveka i prirode.

30.03.2024 Arhitektura

Ova kuća nije samo prostor za život, već dugoročna investicija u harmoniju s prirodom!

Svaki detalj u ovom domu, od pažljivo odabranih materijala do zanatskih radova, odražava predanost održivom dizajnu i dugoročnom kvalitetu.

28.03.2024 Arhitektura

Arhitektonski poduhvati koji oduševljavaju hrabrim oblicima i prozračnim fasadama

Ovi građevinski poduhvati izazivaju divljenje svojim hrabrim oblicima, prozračnim fasadama i elegantnim linijama, istovremeno se usklađujući sa svojim okruženjem ili stvarajući kon...

26.03.2024 Arhitektura

Savršeno utočište pored jezera - spoj prirodne lepote i elegancije

Ova prelepa brvnara ne samo da predstavlja vrhunac dizajnerske ekspertize, već i oduševljava svojom sposobnošću da spoji čoveka sa prirodom na način koji je inspirativan i očaravaj...

24.03.2024 Arhitektura

Biblioteka koja ima oblik spiralne školjke izgrađena je od cigle livene na licu mesta

Ova biblioteka je spiralna školjka zagrljena visokim travnatim poljem, koja pokušava da istraži mogućnost fuzije između savremenog formalnog izraza i narodne materijalne kulture.

22.03.2024 Arhitektura

Dizajn ove kuće nije samo estetski privlačan, već i savršeno funkcionalan

Dizajniran i za estetsku harmoniju i za funkcionalnost, ovaj dom je pedantno pozicioniran kako bi maksimizirao izloženost susednim i udaljenim pejzažima.

20.03.2024 Arhitektura

Lepota skandinavske arhitekture: elegancija, minimalizam i funkcionalnost

Skandinavski stil arhitekture je jedinstveni izraz koji kombinuje funkcionalnost, estetiku i prirodne elemente kako bi stvorio harmonične i udobne prostore.