Salone del Mobile: dugo očekivani sajam nameštaja biće održan u Milanu u septembru

Najveći sajam nameštaja, Salone del Mobile preimenovan je u Supersalone.

Nakon 18-mesečnog odsustva iz Milana, veličanstvena izložba dizajna ponovo će biti održana ovog septembra. Konkretno, od 5. do 10. septembra ljubitelji dizajna ponovo će imati priliku da uživaju u jedinstvenim kreacijama napravljenim sa inovacijom i strašću prema modernom dizajnu.

Hajde da pogledamo detalje sajma, koji je već zauzeo mesto na listi za sve ljubitelje dizajna!

Kao i prethodnih godina, sajam nameštaja će se održati u Milanu. Ovaj grad je više nego bilo koji drugi pogođen pandemijom. Imajući potrebu za velikom promenom i novim početkom, daleko od negativnosti vremena koje postepeno ostavljamo za sobom, organizacija sajma veruje u ponovno ujedinjenje sveta i doprinos kontaktu sa umetnošću, koji se duže vreme odvijao isključivo putem interneta.

Zapravo, ovo će biti prvi međunarodni sajam koji će se održati nakon pauze uslovljene koronavirusom, što je organizatore navelo da sa nestrpljenjem očekuju odziv javnosti. Do sada su povratne informacije iz sveta vredne pažnje, jer događaj rado pozdravljaju veliki dizajneri.

Kao i uvek, ove godine sajam nameštaja ima za cilj da istakne strast dizajnera prema modernom dizajnu, fokusirajući se na inovacije i predstavljajući predloge za dom koji čine razliku i ističu se po svojoj jedinstvenoj estetici. Kako saznajemo, svaki prostor biće ispunjen delima umetnika koji će postati sledeća velika stvar u arhitekturi, izazivajući interesovanje lojalnih ljubitelja dizajna.

Što se tiče događaja, kustos Stefano Boeri zajedno sa pet dizajnera Andreom Caputo, Mariom Didero, Anniinom Koivu, Lukasom Wegwerth, Marcom Ferrarijem i Elisom Pasqual osmislio je  događaj zasnovan na inovativnosti i jedinstvenosti. Supersalone će se odvijati kroz teme i izložbe, poput biblioteke dizajna u kojoj će kompanije predstavljati svoje najbolje radove u poslednjih 18 meseci, fokusirajući se na savremeni način života.

Jedan od glavnih naglasaka koji nas navodi da gledamo napred je povezanost sa održivošću - termin koji je zauvek ušao u naš svakodnevni život i doveo nas je do usvajanja načina života koji je u potpunosti u skladu sa principima održivosti. Preciznije, materijali koji su odabrani za komade koji će zauzeti mesto na sajmu su ekološki prihvatljivi i, istovremeno, ultra stilski. Zahvaljujući projektu Forestami, posetioce će dočekati zelena površina sa 220 stabala, koja će zatim biti presađena u gradu.

Kao i uvek do sada, dizajneri u nastajanju koji su sada završili školu imaće priliku da pokažu svoj talenat i zanimljive ideje, kroz The Lost Graduation Show, otvarajući horizonte za nova dostignuća u dizajnu. Prema rečima Stefana Boerija, „Supersalone je rezultat velikodušnosti i kreativnosti kompanija i profesionalaca u dizajnu, na zaista ključnoj tački za oporavak i ponovno pokretanje ekonomije i umetnosti. Po prvi put, Salone del Mobile će biti otvoren za potrošače, dajući im priliku da prvi nabave vrhunske dizajnerske proizvode."

Povezane teme