Salone del Mobile: dugo očekivani sajam nameštaja biće održan u Milanu u septembru

Najveći sajam nameštaja, Salone del Mobile preimenovan je u Supersalone.

Nakon 18-mesečnog odsustva iz Milana, veličanstvena izložba dizajna ponovo će biti održana ovog septembra. Konkretno, od 5. do 10. septembra ljubitelji dizajna ponovo će imati priliku da uživaju u jedinstvenim kreacijama napravljenim sa inovacijom i strašću prema modernom dizajnu.

Hajde da pogledamo detalje sajma, koji je već zauzeo mesto na listi za sve ljubitelje dizajna!

Kao i prethodnih godina, sajam nameštaja će se održati u Milanu. Ovaj grad je više nego bilo koji drugi pogođen pandemijom. Imajući potrebu za velikom promenom i novim početkom, daleko od negativnosti vremena koje postepeno ostavljamo za sobom, organizacija sajma veruje u ponovno ujedinjenje sveta i doprinos kontaktu sa umetnošću, koji se duže vreme odvijao isključivo putem interneta.

Zapravo, ovo će biti prvi međunarodni sajam koji će se održati nakon pauze uslovljene koronavirusom, što je organizatore navelo da sa nestrpljenjem očekuju odziv javnosti. Do sada su povratne informacije iz sveta vredne pažnje, jer događaj rado pozdravljaju veliki dizajneri.

Kao i uvek, ove godine sajam nameštaja ima za cilj da istakne strast dizajnera prema modernom dizajnu, fokusirajući se na inovacije i predstavljajući predloge za dom koji čine razliku i ističu se po svojoj jedinstvenoj estetici. Kako saznajemo, svaki prostor biće ispunjen delima umetnika koji će postati sledeća velika stvar u arhitekturi, izazivajući interesovanje lojalnih ljubitelja dizajna.

Što se tiče događaja, kustos Stefano Boeri zajedno sa pet dizajnera Andreom Caputo, Mariom Didero, Anniinom Koivu, Lukasom Wegwerth, Marcom Ferrarijem i Elisom Pasqual osmislio je  događaj zasnovan na inovativnosti i jedinstvenosti. Supersalone će se odvijati kroz teme i izložbe, poput biblioteke dizajna u kojoj će kompanije predstavljati svoje najbolje radove u poslednjih 18 meseci, fokusirajući se na savremeni način života.

Jedan od glavnih naglasaka koji nas navodi da gledamo napred je povezanost sa održivošću - termin koji je zauvek ušao u naš svakodnevni život i doveo nas je do usvajanja načina života koji je u potpunosti u skladu sa principima održivosti. Preciznije, materijali koji su odabrani za komade koji će zauzeti mesto na sajmu su ekološki prihvatljivi i, istovremeno, ultra stilski. Zahvaljujući projektu Forestami, posetioce će dočekati zelena površina sa 220 stabala, koja će zatim biti presađena u gradu.

Kao i uvek do sada, dizajneri u nastajanju koji su sada završili školu imaće priliku da pokažu svoj talenat i zanimljive ideje, kroz The Lost Graduation Show, otvarajući horizonte za nova dostignuća u dizajnu. Prema rečima Stefana Boerija, „Supersalone je rezultat velikodušnosti i kreativnosti kompanija i profesionalaca u dizajnu, na zaista ključnoj tački za oporavak i ponovno pokretanje ekonomije i umetnosti. Po prvi put, Salone del Mobile će biti otvoren za potrošače, dajući im priliku da prvi nabave vrhunske dizajnerske proizvode."

Povezane teme

25.05.2022 Whats new

Sutra svečano otvaranje 17. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA u Kulturnom Centru Beograda

Svečano otvaranje 17. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA  zakazano je za 26. maj u 19 časova, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

19.09.2021 Whats new

Metamorfoze Bvlgari na milanskoj Nedelji dizajna

Instalacije Bvlgari tradicionalno su jedan od najspektakularnijih događaja milanske Nedelje dizajna.

09.07.2021 Whats new

Otvoren je međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2021

Ovaj konkurs je prilika za mlade arhitekte i dizajnere, studente arhitekture i dizajna...

22.02.2021 Whats new

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

11.02.2021 Whats new

Pored sajma nameštaja u Milanu, prema Homi-ju održaće se domaći kultni događaj

"Lepota koju su zanatlije i dizajneri pružili u predmetima koji prkose vremenu, prenose poruke i menjaju tok dizajna istorije sa komplementarnim nameštajem i dodacima" Kada se shv...

05.12.2020 Whats new

Homi Lifestlye sajam odložen za septembar 2021.godine

HOMI, čuveni italijanski lifestyle sajam, održaće se u septembru iduće godine, zajedno sa Salone del Mobile.Milano...

30.11.2020 Whats new

Evropska premijera izložbe Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje

Žan Pol Gotje: "Nadam se da se uskoro vidimo u Beogradu, volim vaš grad!"

17.10.2020 Whats new

HOMI LIFESTYLE - vaš sastanak sa dizajnom u januaru

Kao jedini italijanski događaj posvećen kućnoj dekoraciji, HOMI Lifestyle sajam vraća se na scenu, sa višekanalnom platformom, koja je ojačana svojom specijalnom zajednicom, #HOMIc...

10.07.2020 Whats new

HOMI Lifestyle - svetska promocija italijanskog dizajna

Sajam će se održati 19.-22. septembra 2020. godine u Fiera Milanu.

04.06.2020 Whats new

Produžen rok za prijave na umetnički konkurs „Postani deo kvARTa“

Rok za prijavu na najveći umetnički konkurs u regionu, „Postani deo kvARTa“ produžen je za dve nedelje, pa svi zainteresovani mogu da pošalju svoje ideje do 8. jula u 15 sati.

02.06.2020 Whats new

Predrag Vukašinović predstavlja svoju novu izložbu fotografija

Predrag Vukašinović svoju umetničku afirmaciju i priznanje stekao je na domaćoj i internacionalnoj sceni kao modni dizajner.