Ovogodišnji HOMI sajam u prvi plan stavlja originalnost, kvalitet i održivost

Više slika

Više slika

Tražite originalne i kvalitetne predmete za dekoraciju svog doma? Evo zašto bi ovogodišnji HOMI sajam mogao biti rešenje!

Čuvena sajamska manifestacija pod nazivom HOMI posvećena je kućnom dekoru i izložbi svih onih predmeta koji naše domove čine lepšim, udobnijim, ali i funkcionalnijim. Ove godine, sajam otvara svoja vrata 26. januara i trajaće sve do 29. u mesecu kako bi svi izlagači imali dovoljno vremena da pokažu svoje najkvalitetnije proizvode.

Jer, kada je HOMI u pitanju, kvalitet zaista nema cenu. U to će vas uveriti više od 500 brendova od kojih čak 40% stranih, tačnije iz 28 zemalja uključujući Francusku, Španiju, Nemačku, Holandiju i Veliku Britaniju. Širok asortiman proizvoda proteže se od ukrasa do stonih i kuhinjskih dodataka, tekstila, mirisa i poklona, a kao i svake godine – svi oni koji žele da istraže zanatsko umeće dobiće priliku da se priključe brojnim radionicama i učestvuju u procesu izrade.

Među ovogodišnjim novitetima naći ćemo A Vista D'uomo i Skyline, dve neobične i monumentalne instalacije koje će u podnožju silueta milanskih simbola prošlosti i sadašnjosti, poput Katedrale i modernih nebodera, pružiti inovativnu postavku za isticanje jedinstvenih predmeta i novih dizajnerskih rešenja za kućni dekor. Ovaj jedinstveni koncept je u skladu sa nastojanjem sajma da na svakom koraku kombinuje prepoznatljivi italijanski kvalitet, kreativnost i održivost.

Svi izlagači koje ćemo ove godine moći da vidimo na HOMI sajmu posvećeni su stvaranju široke i raznovrsne ponude koja se vrti oko dve važne teme: održivosti i najkvalitetnijeg procesa izrade. Evo nekoliko primera koji to i dokazuju.

Za početak, čuveni Baci Milano koji nudi mnogo novih kolekcija, od onih koje slave čuda prirode sa jarkim bojama do onih koje šarmiraju svojom bezvremenskom elegancijom. Tu je i De Dimora, sa svojim prefinjenim proizvodima u kojima se ogleda lepota i visok kvalitet koji podržava eko – održivost, kao i Linea Sette koja prosto šarmira svojim moderno dizajniranim predmetima od porcelanskog kamena.

Ne zaboravimo da pomenemo originalno srce od mirisnog kedrovog drveta koje se bez problema može koristiti i kao ukrasni dodatak koji Riva 1920 nudi kao deo svojih kolekcija za HOMI. Svi ovi prelepi ukrasi su jedinstveni baš kao i predmeti sa posebnim duhom koje nudi Biancoperla, Marientte St. Tropez i Nuvole di Stoffa.

Lamartov broj novih proizvoda uključuje “Portofino” kolekciju, u finoj pastelnoj boji porcelana koji je dizajnirao Vito Nesta, dok Taitu Milano zadivljuje i uzbuđuje svojim čuvenim mix & match neobičnim kombinacijama dizajna i boja. Tu je i Weissestal koji nudi stilski “mis en place” što je rezultat stalne potrage za lepotom zanatskog umeća u proizvodima koje svakodnevno koristimo. Još kreativnih ideja dolazi i iz kompanija Livellara, L'Oca Nera i Wedgwood koje će takođe predstaviti svoje proizvode na ovogodišnjem HOMI sajmu.

Među prisutnim izlagačima biće i Innovaliving sa svojim predlozima za nameštaj napravljen od neobične kombinacije materijala, poput gvožđa i drveta, kao i Nuvole di Stoffa sa svojim širokim spektrom artikala za dom. Mascagni Casa predstaviće svoje elegantne i linearne kolekcije u rasponu od dodataka za opremanje do poklon predmeta i osvetljenja.

Svi ljubitelji porcelana imaće priliku da se upoznaju sa kreacijama Michela Reitani Ceramic Artist koje su jedinstvene zbog toga što se radi o pojedinačno ručno rađenim poklon predmetima i ukrasima, koji imaju mogućnosti personalizacije. Svi koji žele da svojim svakodnevnim porcelanskim predmetima daju malo emocije, moći će da ugraviraju imena, inicijale, posebne datume ili stihove pesama.

Ostali noviteti za dom uključuju sobne difuzore, mirisne sveće i još sličnih proizvoda koji nam dolaze od Euthalia Fragrances, koji ovog meseca predstavljaju svoj “Duomo Milano”, specijalni miris koji odaje počast jednoj od najpoznatijih gotičkih katedrala na svetu. Novost za dom su i globusne lampe kompanije Atmosphere by Tecnodidattica i originalni pokloni sa potpisom Lexon-a by Whynot-a, čiji su proizvodi karakteristični po inovativnoj tehnologiji predstavljeni i u čuvenom muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

Kao što smo već pomenuli, HOMI će svim svojim posetiocima omogućiti da prisustvuju mnogim kreativnim radionicama gde će svi zainteresovani trgovci na malo, dizajneri i profesionalci moći da se detaljnije upoznaju sa svim tehnikama izrade originalnih predmeta. Teme koje se obrađuju su mnoge: od dubinskih diskusija do odnosa sa kupcima, preko seminara o digitalnim tehnologijama i potrošačkim trendovima, pa sve do prezentacije međunarodnih dizajnera enterijera koji će moći da razmene ideje o razvoju maloprodajnih i kućnih prostora.

Dobrodošli na sajam HOMI, koji će se održati od 26. do 29. januara ove godine u čuvenom izložbenom prostoru Fieramilanu (Milano, Italija).

Povezane teme

19.09.2021 Whats new

Metamorfoze Bvlgari na milanskoj Nedelji dizajna

Instalacije Bvlgari tradicionalno su jedan od najspektakularnijih događaja milanske Nedelje dizajna.

17.08.2021 Whats new

Salone del Mobile: dugo očekivani sajam nameštaja biće održan u Milanu u septembru

Najveći sajam nameštaja, Salone del Mobile preimenovan je u Supersalone.

09.07.2021 Whats new

Otvoren je međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2021

Ovaj konkurs je prilika za mlade arhitekte i dizajnere, studente arhitekture i dizajna...

22.02.2021 Whats new

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

11.02.2021 Whats new

Pored sajma nameštaja u Milanu, prema Homi-ju održaće se domaći kultni događaj

"Lepota koju su zanatlije i dizajneri pružili u predmetima koji prkose vremenu, prenose poruke i menjaju tok dizajna istorije sa komplementarnim nameštajem i dodacima" Kada se shv...

05.12.2020 Whats new

Homi Lifestlye sajam odložen za septembar 2021.godine

HOMI, čuveni italijanski lifestyle sajam, održaće se u septembru iduće godine, zajedno sa Salone del Mobile.Milano...

30.11.2020 Whats new

Evropska premijera izložbe Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje

Žan Pol Gotje: "Nadam se da se uskoro vidimo u Beogradu, volim vaš grad!"

17.10.2020 Whats new

HOMI LIFESTYLE - vaš sastanak sa dizajnom u januaru

Kao jedini italijanski događaj posvećen kućnoj dekoraciji, HOMI Lifestyle sajam vraća se na scenu, sa višekanalnom platformom, koja je ojačana svojom specijalnom zajednicom, #HOMIc...

10.07.2020 Whats new

HOMI Lifestyle - svetska promocija italijanskog dizajna

Sajam će se održati 19.-22. septembra 2020. godine u Fiera Milanu.

04.06.2020 Whats new

Produžen rok za prijave na umetnički konkurs „Postani deo kvARTa“

Rok za prijavu na najveći umetnički konkurs u regionu, „Postani deo kvARTa“ produžen je za dve nedelje, pa svi zainteresovani mogu da pošalju svoje ideje do 8. jula u 15 sati.

02.06.2020 Whats new

Predrag Vukašinović predstavlja svoju novu izložbu fotografija

Predrag Vukašinović svoju umetničku afirmaciju i priznanje stekao je na domaćoj i internacionalnoj sceni kao modni dizajner.