Ovogodišnji HOMI sajam u prvi plan stavlja originalnost, kvalitet i održivost

Više slika

Više slika

Tražite originalne i kvalitetne predmete za dekoraciju svog doma? Evo zašto bi ovogodišnji HOMI sajam mogao biti rešenje!

Čuvena sajamska manifestacija pod nazivom HOMI posvećena je kućnom dekoru i izložbi svih onih predmeta koji naše domove čine lepšim, udobnijim, ali i funkcionalnijim. Ove godine, sajam otvara svoja vrata 26. januara i trajaće sve do 29. u mesecu kako bi svi izlagači imali dovoljno vremena da pokažu svoje najkvalitetnije proizvode.

Jer, kada je HOMI u pitanju, kvalitet zaista nema cenu. U to će vas uveriti više od 500 brendova od kojih čak 40% stranih, tačnije iz 28 zemalja uključujući Francusku, Španiju, Nemačku, Holandiju i Veliku Britaniju. Širok asortiman proizvoda proteže se od ukrasa do stonih i kuhinjskih dodataka, tekstila, mirisa i poklona, a kao i svake godine – svi oni koji žele da istraže zanatsko umeće dobiće priliku da se priključe brojnim radionicama i učestvuju u procesu izrade.

Među ovogodišnjim novitetima naći ćemo A Vista D'uomo i Skyline, dve neobične i monumentalne instalacije koje će u podnožju silueta milanskih simbola prošlosti i sadašnjosti, poput Katedrale i modernih nebodera, pružiti inovativnu postavku za isticanje jedinstvenih predmeta i novih dizajnerskih rešenja za kućni dekor. Ovaj jedinstveni koncept je u skladu sa nastojanjem sajma da na svakom koraku kombinuje prepoznatljivi italijanski kvalitet, kreativnost i održivost.

Svi izlagači koje ćemo ove godine moći da vidimo na HOMI sajmu posvećeni su stvaranju široke i raznovrsne ponude koja se vrti oko dve važne teme: održivosti i najkvalitetnijeg procesa izrade. Evo nekoliko primera koji to i dokazuju.

Za početak, čuveni Baci Milano koji nudi mnogo novih kolekcija, od onih koje slave čuda prirode sa jarkim bojama do onih koje šarmiraju svojom bezvremenskom elegancijom. Tu je i De Dimora, sa svojim prefinjenim proizvodima u kojima se ogleda lepota i visok kvalitet koji podržava eko – održivost, kao i Linea Sette koja prosto šarmira svojim moderno dizajniranim predmetima od porcelanskog kamena.

Ne zaboravimo da pomenemo originalno srce od mirisnog kedrovog drveta koje se bez problema može koristiti i kao ukrasni dodatak koji Riva 1920 nudi kao deo svojih kolekcija za HOMI. Svi ovi prelepi ukrasi su jedinstveni baš kao i predmeti sa posebnim duhom koje nudi Biancoperla, Marientte St. Tropez i Nuvole di Stoffa.

Lamartov broj novih proizvoda uključuje “Portofino” kolekciju, u finoj pastelnoj boji porcelana koji je dizajnirao Vito Nesta, dok Taitu Milano zadivljuje i uzbuđuje svojim čuvenim mix & match neobičnim kombinacijama dizajna i boja. Tu je i Weissestal koji nudi stilski “mis en place” što je rezultat stalne potrage za lepotom zanatskog umeća u proizvodima koje svakodnevno koristimo. Još kreativnih ideja dolazi i iz kompanija Livellara, L'Oca Nera i Wedgwood koje će takođe predstaviti svoje proizvode na ovogodišnjem HOMI sajmu.

Među prisutnim izlagačima biće i Innovaliving sa svojim predlozima za nameštaj napravljen od neobične kombinacije materijala, poput gvožđa i drveta, kao i Nuvole di Stoffa sa svojim širokim spektrom artikala za dom. Mascagni Casa predstaviće svoje elegantne i linearne kolekcije u rasponu od dodataka za opremanje do poklon predmeta i osvetljenja.

Svi ljubitelji porcelana imaće priliku da se upoznaju sa kreacijama Michela Reitani Ceramic Artist koje su jedinstvene zbog toga što se radi o pojedinačno ručno rađenim poklon predmetima i ukrasima, koji imaju mogućnosti personalizacije. Svi koji žele da svojim svakodnevnim porcelanskim predmetima daju malo emocije, moći će da ugraviraju imena, inicijale, posebne datume ili stihove pesama.

Ostali noviteti za dom uključuju sobne difuzore, mirisne sveće i još sličnih proizvoda koji nam dolaze od Euthalia Fragrances, koji ovog meseca predstavljaju svoj “Duomo Milano”, specijalni miris koji odaje počast jednoj od najpoznatijih gotičkih katedrala na svetu. Novost za dom su i globusne lampe kompanije Atmosphere by Tecnodidattica i originalni pokloni sa potpisom Lexon-a by Whynot-a, čiji su proizvodi karakteristični po inovativnoj tehnologiji predstavljeni i u čuvenom muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

Kao što smo već pomenuli, HOMI će svim svojim posetiocima omogućiti da prisustvuju mnogim kreativnim radionicama gde će svi zainteresovani trgovci na malo, dizajneri i profesionalci moći da se detaljnije upoznaju sa svim tehnikama izrade originalnih predmeta. Teme koje se obrađuju su mnoge: od dubinskih diskusija do odnosa sa kupcima, preko seminara o digitalnim tehnologijama i potrošačkim trendovima, pa sve do prezentacije međunarodnih dizajnera enterijera koji će moći da razmene ideje o razvoju maloprodajnih i kućnih prostora.

Dobrodošli na sajam HOMI, koji će se održati od 26. do 29. januara ove godine u čuvenom izložbenom prostoru Fieramilanu (Milano, Italija).

Povezane teme

08.12.2023 Whats new

Road to Salone 2024: Salone del Mobile.Milano otvara novo poglavlje dizajna

Salone del Mobile.Milano, vodeći svetski sajam u oblasti dizajna i nameštaja, najavio je početak svoje međunarodne promotivne turneje za 62. izdanje…

06.12.2023 Whats new

Izložba ,,Ekspresija boje i gesta pedesetih" do 30. decembra 2023. u Modernoj galeriji Beograd

Moderna galerija Beograd za kraj godine predstavlja selekciju 20 radova na izložbi pod nazivom "Ekspresija boje i gesta pedesetih"...

05.12.2023 Whats new

Izložba Nove tendencije ’60 - 10 umetnika koji su činili umetničku scenu u Italiji šezdesetih godina prošlog veka

Izložba “Nove tendencije '60” biće svečano otvorena u utorak, 12. decembra 2023. godine u Galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu, s početkom u 19.00 časova.

11.10.2023 Whats new

Kolekcija Zara Home dostupna na veb sajtu Zara Srbija

Počev od 11. oktobra, na Zara.com Srbija biće uveden novi odeljak posvećen asortimanu za kuću iz kolekcije Zara Home, robne marke za kućnu dekoraciju Grupe Inditex.

19.09.2023 Whats new

Mapei – zvanična podloga svetskog finala turnira Red Bull Half Court

Nacionalni pobednici Red Bull Half Court turnira u basketu 3x3 sa pet kontinenata takmičiće se na velikom Svetskom finalu u Beogradu 16. i 17. septembra 2023.

22.06.2023 Whats new

„Umeće preobražaja života“ Dušana Jovanovića predstavljeno u Beogradu

Nakon Gornjeg Milanovca i Palića beogradskoj publici predstavljena je knjiga „Umeće preobražaja života“ autora Dušana Jovanović koja se bavi egzistencionalnim pitanjima i predstavl...

24.03.2023 Whats new

Milano Home: novi događaj posvećen domu i životu

Od 11. do 14.januara 2024.godine, novi projekat koji je nastao kao plod saradnje između Fiera Milano i GEFI će zaživeti…

07.03.2023 Whats new

Sasvim novo lice Salone del Mobile.Milano prožeto čarobnom svetlošću

Salone del Mobile.Milano alfabet sadrži nove interpretacije za slova S i M, dok Euroluce obećava kreiranje očaravajućeg prostora koji se otvara kako bi dopustio svetlosti da se pro...

21.02.2023 Whats new

HOMI Milano – sajam koji u nama budi inspiraciju

Sa izobiljem novih proizvoda, dizajna i sugestija, ovogodišnje januarsko izdanje HOMI sajma zabeležilo je veliki uspeh…

16.02.2023 Whats new

SaloneSatellite 2023 – refleksija uloge treniranja kada se radi o budućnosti dizajna i značaju svetlosti

Dvadeset sedam škola i univerziteta posvećenih dizajnu iz šesnaest različitih zemalja i 550 talentovanih mladih ljudi iz trideset četiri različite države udahnuće život u predstoje...

15.02.2023 Whats new

Salone del Mobile.Milano 2023 – 61.izdanje u brojkama

Ovogodišnje izdanje Salone del Mobile.Milano biće ispunjeno ljudima i projektima: više od 170.300 m2 izložbenog prostora okupiranje 1.962 dizajnera – uključujući 550 SaloneSatellit...