Ovogodišnji HOMI sajam u prvi plan stavlja originalnost, kvalitet i održivost

Više slika

Više slika

Tražite originalne i kvalitetne predmete za dekoraciju svog doma? Evo zašto bi ovogodišnji HOMI sajam mogao biti rešenje!

Čuvena sajamska manifestacija pod nazivom HOMI posvećena je kućnom dekoru i izložbi svih onih predmeta koji naše domove čine lepšim, udobnijim, ali i funkcionalnijim. Ove godine, sajam otvara svoja vrata 26. januara i trajaće sve do 29. u mesecu kako bi svi izlagači imali dovoljno vremena da pokažu svoje najkvalitetnije proizvode.

Jer, kada je HOMI u pitanju, kvalitet zaista nema cenu. U to će vas uveriti više od 500 brendova od kojih čak 40% stranih, tačnije iz 28 zemalja uključujući Francusku, Španiju, Nemačku, Holandiju i Veliku Britaniju. Širok asortiman proizvoda proteže se od ukrasa do stonih i kuhinjskih dodataka, tekstila, mirisa i poklona, a kao i svake godine – svi oni koji žele da istraže zanatsko umeće dobiće priliku da se priključe brojnim radionicama i učestvuju u procesu izrade.

Među ovogodišnjim novitetima naći ćemo A Vista D'uomo i Skyline, dve neobične i monumentalne instalacije koje će u podnožju silueta milanskih simbola prošlosti i sadašnjosti, poput Katedrale i modernih nebodera, pružiti inovativnu postavku za isticanje jedinstvenih predmeta i novih dizajnerskih rešenja za kućni dekor. Ovaj jedinstveni koncept je u skladu sa nastojanjem sajma da na svakom koraku kombinuje prepoznatljivi italijanski kvalitet, kreativnost i održivost.

Svi izlagači koje ćemo ove godine moći da vidimo na HOMI sajmu posvećeni su stvaranju široke i raznovrsne ponude koja se vrti oko dve važne teme: održivosti i najkvalitetnijeg procesa izrade. Evo nekoliko primera koji to i dokazuju.

Za početak, čuveni Baci Milano koji nudi mnogo novih kolekcija, od onih koje slave čuda prirode sa jarkim bojama do onih koje šarmiraju svojom bezvremenskom elegancijom. Tu je i De Dimora, sa svojim prefinjenim proizvodima u kojima se ogleda lepota i visok kvalitet koji podržava eko – održivost, kao i Linea Sette koja prosto šarmira svojim moderno dizajniranim predmetima od porcelanskog kamena.

Ne zaboravimo da pomenemo originalno srce od mirisnog kedrovog drveta koje se bez problema može koristiti i kao ukrasni dodatak koji Riva 1920 nudi kao deo svojih kolekcija za HOMI. Svi ovi prelepi ukrasi su jedinstveni baš kao i predmeti sa posebnim duhom koje nudi Biancoperla, Marientte St. Tropez i Nuvole di Stoffa.

Lamartov broj novih proizvoda uključuje “Portofino” kolekciju, u finoj pastelnoj boji porcelana koji je dizajnirao Vito Nesta, dok Taitu Milano zadivljuje i uzbuđuje svojim čuvenim mix & match neobičnim kombinacijama dizajna i boja. Tu je i Weissestal koji nudi stilski “mis en place” što je rezultat stalne potrage za lepotom zanatskog umeća u proizvodima koje svakodnevno koristimo. Još kreativnih ideja dolazi i iz kompanija Livellara, L'Oca Nera i Wedgwood koje će takođe predstaviti svoje proizvode na ovogodišnjem HOMI sajmu.

Među prisutnim izlagačima biće i Innovaliving sa svojim predlozima za nameštaj napravljen od neobične kombinacije materijala, poput gvožđa i drveta, kao i Nuvole di Stoffa sa svojim širokim spektrom artikala za dom. Mascagni Casa predstaviće svoje elegantne i linearne kolekcije u rasponu od dodataka za opremanje do poklon predmeta i osvetljenja.

Svi ljubitelji porcelana imaće priliku da se upoznaju sa kreacijama Michela Reitani Ceramic Artist koje su jedinstvene zbog toga što se radi o pojedinačno ručno rađenim poklon predmetima i ukrasima, koji imaju mogućnosti personalizacije. Svi koji žele da svojim svakodnevnim porcelanskim predmetima daju malo emocije, moći će da ugraviraju imena, inicijale, posebne datume ili stihove pesama.

Ostali noviteti za dom uključuju sobne difuzore, mirisne sveće i još sličnih proizvoda koji nam dolaze od Euthalia Fragrances, koji ovog meseca predstavljaju svoj “Duomo Milano”, specijalni miris koji odaje počast jednoj od najpoznatijih gotičkih katedrala na svetu. Novost za dom su i globusne lampe kompanije Atmosphere by Tecnodidattica i originalni pokloni sa potpisom Lexon-a by Whynot-a, čiji su proizvodi karakteristični po inovativnoj tehnologiji predstavljeni i u čuvenom muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

Kao što smo već pomenuli, HOMI će svim svojim posetiocima omogućiti da prisustvuju mnogim kreativnim radionicama gde će svi zainteresovani trgovci na malo, dizajneri i profesionalci moći da se detaljnije upoznaju sa svim tehnikama izrade originalnih predmeta. Teme koje se obrađuju su mnoge: od dubinskih diskusija do odnosa sa kupcima, preko seminara o digitalnim tehnologijama i potrošačkim trendovima, pa sve do prezentacije međunarodnih dizajnera enterijera koji će moći da razmene ideje o razvoju maloprodajnih i kućnih prostora.

Dobrodošli na sajam HOMI, koji će se održati od 26. do 29. januara ove godine u čuvenom izložbenom prostoru Fieramilanu (Milano, Italija).

Povezane teme

15.02.2023 Whats new

Salone del Mobile.Milano 2023 – 61.izdanje u brojkama

Ovogodišnje izdanje Salone del Mobile.Milano biće ispunjeno ljudima i projektima: više od 170.300 m2 izložbenog prostora okupiranje 1.962 dizajnera – uključujući 550 SaloneSatellit...

15.02.2023 Whats new

Salone del Mobile.Milano 2023: put ka novoj taksonomiji sajma

Milanski sajam, međunarodna referentna tačka za sektor nameštaja i dizajna, povratio je svoje tradicionalno mesto u kalendaru, ponoseći se potpuno novim formatom i multidisciplina...

15.02.2023 Whats new

Euroluce 2023. Nova izložbena paradigma najavljuje preko potrebnu evoluciju izložbenog iskustva

Napuštajući svoj raspored šahovnice, Euroluce otisak je evoluirao i postao pametan, izuzetno lak za upotrebu, bolje povezan i održiviji, zahvaljujući viziji Salone del Mobile.Mil...

25.11.2022 Whats new

HOMI sajam nas podseća da nijedno mesto nije kao dom

Homi je mesto puno inspiracija gde se možete upoznati sa svim inovacijama koje se tiču uređenja doma. "There's no place like home" – koliko ste samo puta čuli ovu izreku? Poslednji...

27.09.2022 Whats new

Design Week Novi Sad: Arhitektura u drugačijoj primeni

Plastique Fantastique, popularni umetnički dvojac iz Berlina koji kreira privremene arhitektonske instalacije koje ostavljaju bez daha publiku širom sveta, dolazi na Design Week No...

06.09.2022 Whats new

HOMI INDEPENDENT: izložba posvećena nezavisnom prodajnom sektoru od 16. do 19.septembra na milanskom sajmu

HOMI Independent će predstaviti širok asortiman proizvoda, od kućne dekoracije sve do pametnih aksesoara, kreirajući putanje za posetioce na kojima mogu pronaći izobilje inspiracij...

25.05.2022 Whats new

Sutra svečano otvaranje 17. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA u Kulturnom Centru Beograda

Svečano otvaranje 17. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA  zakazano je za 26. maj u 19 časova, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

19.09.2021 Whats new

Metamorfoze Bvlgari na milanskoj Nedelji dizajna

Instalacije Bvlgari tradicionalno su jedan od najspektakularnijih događaja milanske Nedelje dizajna.

17.08.2021 Whats new

Salone del Mobile: dugo očekivani sajam nameštaja biće održan u Milanu u septembru

Najveći sajam nameštaja, Salone del Mobile preimenovan je u Supersalone.

09.07.2021 Whats new

Otvoren je međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2021

Ovaj konkurs je prilika za mlade arhitekte i dizajnere, studente arhitekture i dizajna...

22.02.2021 Whats new

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.