Najnoviji trendovi u svetu keramike sa Cersaie 2019 sajma

37. izdanje Cersaie sajma nedavno je završeno, pa je pravo vreme za sumiranje utisaka…

Kao i u svim ostalim segmentima života, i svet keramike, dekoracije i opreme kupatila prolazi kroz velike i značajne promene. Modernizacija proizvodnih procesa, snažni fokus na ekologiju i reciklažu, kao i novi sistemi za ulepšavanje i opremanje jednog enterijera uvek su aktuelna tema.

Na Cersaie sajmu, koji je zabeležio rekordni broj od 112.340 posetilaca, čak 889 izlagača iz četrdeset svetskih zemalja predstavilo je svoje novitete i svoju viziju savršenog enterijera. 342 izlagača nisu bila iz Italije, dok je sektor keramičkih pločica predstavljen sa 459 kompanija, praćen kupatilskim nameštajem sa 214 izlagača.

Sajam nas je, kao i svaki put do sada, fascinirao organizovanim događajima, gde smo imali priliku da upoznamo najveća imena iz sveta arhitekture, dekoracije enterijera i keramike, kao i da diskutujemo na teme koje u današnje vreme sve više dobijaju na značaju, poput održivosti, reciklaže i ekološke proizvodnje.

U izobilju novih materijala i proizvoda, našu pažnju su najviše privukli noviteti raznovrsnih kompanija, koje su nam pružile priliku da se upoznamo sa novim trendovima i idejama, pre nego što osvoje čitav svet, pripremajući nas za njihovu eru vladavine.

Nepravilne linije

Linije nepravilnog oblika, koje kreiraju neverovatne dezene, dobile su na značaju ove godine, sa ponudama brojnih brendova. Bilo da se radi o kreiranju prirodnih šablona, poput stena i reljefa, ili o apstraktnim momentima dizajna koji nas oduševljavaju svojom dimenzijom i dubinom, linije su bile praktično u samom centru naše pažnje.

Crvena strast

Crvena boja je oduvek obeležje moći, hrabrosti, odvažnosti i neustrašivosti, pa je verovatno upravo zbog toga, sa mnogim svojim nijansama okarakterisala nove ponude brojnih brendova. U prostorima kupatila, ali i drugim delovima naših domova, crvena se može koristiti kako bi istakla najinteresantnije elemente i našu pažnju usmerila prema njima.

Bakar i oksidi

Dajući dozu industrijskog stila sajamskoj ponudi, bazni acetat bakra i različiti oksidi krasili su brojne novitete, koji su savršeni za kreiranje okruženja ispunjenih emocijama i energijom. Dezeni oksida su nekontrolisani, nasumični i nepravilni, ali se ipak savršeno uklapaju jedni sa drugima, dok bakar u svojoj acetatnoj formi stvara najinteresantnije kolaže boja.

Savršene vene

Mermer je materijal koji je upravo postao poznat zbog svojih interesantnih vena, koje se nasumično pojavljuju na njegovoj površini, stvarajući neverovatne dezene koji su neponovljivi. Savršene vene, koje kombinovanjem stvaraju nadasve impresivne šablone, daju vam priliku da kreirate naizgled uniformisano okruženje, koje je u nekoj meri ipak neponovljivo.

Cvetni dezeni

Apstraktno cveće dobilo je svojih pet minuta slave tokom ovog sajma, predstavivši nam se u svojim interesantnim, geometrijskim varijantama, koje jednom ambijentu mogu dati iluziju prostora i dubine. Sa interesantnim, zagasitim bojama, ovakav cvetni dezen se veoma lako može dodati jednom enterijeru, kao savršena dekorativna numera u kojoj se može uživati zauvek.

Rustični i rustično industrijski stil

Sirovi materijali, koji su obrađeni tek toliko da se mogu iskoristiti u enterijeru jednog doma, zasijali su pod svetlima sajma i hipnotisali njegove posetioce svojim jedinstvenim, prirodnim i urođenim osobinama. Tamne boje, naglašene teksturama, dobile su novu viziju privlačnosti, koju će skoro svako poželeti u svom domu.

Magija ovogodišnjeg Cersaie sajma je ostavila upečatljiv utisak na nas, čije ćemo vibracije prenositi do sledećeg izdanja i novih inspirativnih ideja koje nas tek čekaju...

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Whats new

Povezane teme