Najbolji roboti usisivači na tržištu

Upoznajte se sa inovacijama na tržištu, kada su u pitanju usisivači...

Roboti usisivači su postali novi talas budućnosti, dozvolivši nam da stvarno živimo kao neki ljudi iz budućnosti koje smo zamišljali kao mali gledajući futurističke crtaće. Ovi usisivači olakšavaju nam život uz pomoć svojih pametnih programa. Nema više znojenja i zamaranja dok se trudimo da pohvatamo sve mrvice i uklonimo svu prašinu s poda. Usisivači su pravi mali pomagači, i uz njih život nam postaje dosta lakši. Ali, ponuda je sve veća i kako odlučiti koji usisivač da izaberemo?

Pre nego što pogledate koji sve usisivači postoje na tržištu i koje su njihove prednosti i mane, reći ćemo vam na koje stvari treba da obratite pažnju pre nego što jedan ovakav usisivač donesete kući. Morate ipak pripremiti kuću za dolazak ovog malenog robota, bez obzira na to koji ćete konkretno usisivač doneti kući. Kablovi su za neke od ovih usisivača problem, jer ne mogu baš svi jednostavno dA pređu preko njih, tako da bi bilo najbolje da ukoliko nisu u zidovima, budu uz ivicu zida pričvrščeni. Tepisi sa resama takođe mogu predstavljati problem, igračke koje su zalutale, kao i čarape i drugi izgubljeni predmeti koji se često nalaze ispod kreveta ili stolova. Iako ćete verovatno biti veoma uzbuđeni kad pokrećete i prvi put uključujete vaš roboT usisivač, trebalo bi da prethodno ipak stavite bateriju na punjenje, i tako ćete imati utisak koliko će on dobro raditi za vas.

Kada prvi put uputite vašeg robota u misiju čišćenja, trebalo bi da ga pratite pogledom. On će verovatno nailaziti na stvari, što je na neki način zabavno. Najbolji robot usisivači imaju mekane branike koji će da spreče oštećenja, a imaju i mogućnost da se izbave iz ove situacije i vrate na svoj put. Ovo ne znači da možda neće biti trenutaka kada će vašem robotu ipak trebati mala pomoć.

Crni tepisi ili ćilimi, i ponekad sjajni crni drveni podovi, mogu da predstavljaju izazov za vaš usisivač. Njegovi senzori mogu da crnu boju očitaju kao rupu u podu ili stepenice, i tako vaš robot može odlučiti da ne želi da pređe preko tog dela, zato što ima takav utisak. Takođe i neki pragovi mogu zaustaviti vašeg ljubimca i sprečiti ga da pređe sam u drugu prostoriju.

Ne postoji jedan univerzalni robot usisivač koji će baš svakog zadovoljiti, zato što smo svi različiti te svi imamo različite želje vezane za mogućnosti našeg pomoćnika. Ali ipak, za svakog se može naći po nešto, pa smo ovde izdvojili nekoliko najboljih roboT usisivača, i nadamo se da će vama neki od njih odgovarati, kao i da će vam ovaj tekst pomoći pri donošenju odluke.

ROOMBA 880 od iRobot-a

Roomba usisivači čiste podove u celom svetu već od 2002. godine. Oni su prvi počeli i još uvek su jedni od najpopularnijih. Rumba usisivači drže zlatni standard i važe za najbolje, ali i drugi proizvođači se trude da prevaziđu original.

Ovaj model je veoma atraktivnog izgleda. Ima neke dodatne performanse i unapređen je u odnosu na svoje prethodnike. Poseduje odlične vazDušne filtere vrhunske tehnologije, pojačana mu je moć usisavanja, kao i produžen vek baterije. Poseduje i sopstveni daljinski upravljač, i dodatnu opemu koja mu pomaže oko toga gde da ide i šta da izbegava. Veoma je snalažljiv u pronalaženju prljavštine a ima i sposobnost da se zavuče u mnoge ćoškove, ide uz zidove, zavlači se ispod zavesa itd. Neće se zapetljati u rese vašeg tepiha, a ima i opciju da ga podesite sedam dana unapred da vam usisava. Cena mu je oko 700 eura.

Neato BotVac D80

Neato je još jedan moćni usisivač koji je uspeo da se probije na tržištu. On je malo drugačiji od svojih konkurenata. Oblik mu nije kružni već u obliku slova D, proizvođači tvrde da tako bolje dospeva u ćoškove a samim tim i bolje čisti. Ovaj usisivač koristi malo logičniji redosled usisavanja nego usisivači drugih proizvođača. Proizvođači ovog usisivača tvrde da je tako ovaj usisivač i do četiri puta brži jer koristi određenu šemu usisavanja. Takođe ima sve odlične performanse što se tiče usisavanja, filtera za vazduh, baterije itd. Košta oko 500 eura.

Samsung Navibot

Samsungov robot usisivač je još jedan  u nizu robota pomoćnika. Poseduje inovativne četke, Hepa filtere, pametan način određivanja pravca u kojem se kreće u toku čišćenja, ali ono u čemu se ističe je mogućnost skupljanja raznih vrsta dlaka čak i od ljubimaca. Poseduje posebne četke koje sprečavaju da se dlake obmotaju oko njega, i tako produžava svoj vek trajanja.

Osim ovih, preko interneta možete pronaći još mnogo modela različitih pametnih usisivača, robota. A za koji god da se od ova tri odlučite, sigurni smo da će vam olakšati život.

 

Povezane teme