Milano Fashion & Jewels nam otkriva trendove praznične sezone i modne smernice za budućnost

Sa živahnim i odvažnim bojama, praznična sezona nam je svakim danom sve bliža, donoseći sa sobom želju za igranjem sa stilovima i modnim trendovima...

Dok čekamo sledeće izdanje Milano Fashion & Jewels izložbe, događaja posvećenog modnim aksesoarima, odeći i nakitu, koji će se održati od 18. do 21. februara na milanskom sajmu, pregledamo neke od trendova i predloga za prazničnu sezonu koja je pred nama.

Ukoliko se pripremate za sezonu darivanja, sigurni smo da želite da impresionirate osobu kojoj želite nešto da poklonite. Ipak, sa ogromnim brojem opcija i trendovima koji se smenjuju munjevitom brzinom, zadatak odabira savršenog poklona svakako nije lak – trebalo bi da se oslonite na lične ukuse, strasti i težne osobe koju želite da obradujete. Kupovina „limitiranih edicija” je svakako jedna od popularnih opcija, dok su komadi nakita sjajan izbor za poklon važnoj osobi u vašem životu. Ali, koje su ovogodišnje boje i trendovi? Hajde da saznamo!

Crvena. Uvek drugačija i uvek u modi, omiljena boja ikoničnih brendova, crvena se vraća kao protagonista u odeći Zenobia brenda, u formi komada koji mogu preneti živahnu atmosferu Indije sa šarmantnom mešavinom tekstura. Camomilla Italia takođe je izabrala najraskošniju boju u paleti za one casual chic modele koji su pogodni za nezavisne žene koje su uvek u pokretu, pa čak i tokom praznične sezone.

Jedna odevna kombinacija ne može biti elegantna i kompletna bez uparivanja sa sofisticiranim komadima nakita čija je tajna, tokom praznične sezone, crvena, koja je toliko svestrana da odgovara ukusu svih, bez rizika od greške, posebno kada je reč o poklonima. Od klasičnijeg i jednostavnijeg nakita Labriola, do ekscentričnijih i neobičnijih komada Satellite Paris, crvena je u svakom izgledu sa prstenjem, minđušama i ogrlicama.

Srebrna. Živa, metalik, sa odsjajem mesečine, srebrna ostaje među najjačim bojama u 2023. godini. Srebrna donosi sjaj svakom autfitu i vraća se na podijum kao glavni akteer zime, postajući ključni deo asortimana svih butika tokom praznične sezone. Primer za to su srebrne kreacije Andrea Marazzini i španskog brenda Vidda Jewellery koje osvetljavaju lice nosioca i čine svaki izbor elegantnim.

Tople i nežne torbe sa Alex Max potpisom postaju must-have aksesoari koji mogu definisati karakter čitave odevne kombinacije, posebno tokom pranzične sezone.

Naši predlozi se ne završavaju ovde – jer kada je bolje prepustiti se interesantnim odevnim komadima i autfitima, nego tokom praznika? Upadljivi modni aksesoari i odeća mogu dodati taj posebni štih vašem izgledu i zato ih moramo pažljivo birati. Christina Brampti, na primer, osnažuje siluete u promišljenom balansu između napetosti i volumena, dajući dimenziju pokreta svakom svom komadu nakita. Katerina Vassou reinterpretira dizajn sa smelošću i hrabrošću, stvarajući vanvremenske detalje neverovatne privlačnosti.

Zadržavajući se na konceptu trendova, multimedijski program „Design Directions” koji uređuje Poli.Design vraća se na scenu u februaru, kako bi nam ponudio svoje vizije smernica u svetu nakita i modnih aksesoara koje će biti validne naredne dve godine, što kako brendovima, tako i samim dizajnerima, daje savršeni alat za istraživanje budućih scenarija, kako bi mogli da idu u korak sa vremenom, ili pak, nekoliko koraka ispred njega.

Dve ključne reči sezone će biti Mix-Up i Senses. Mix-up pojačava koncept kombinovanja, kako bi se u potpunosti razumela i cenila lepota eksperimentisanja, dok se Senses fokusira na ljudsko biće, slaveći ljudsko telo i prihvatajući neizbežnost grešaka koje su fundamentalni deo ljudskog postojanja i iskustva.

Sve prethodnopomenuto, ali i mnogo više od toga, biće deo živahnog februarskog izdanja Milano Fashion & Jewels, koje će se održati od 18. do 21. februara 2024.godine, tokom milanske nedelje mode i drugih važnih događaja iz ove sfere, kao što su MICAM Milano Međunarodni sajam obuće, MIPEL Međunarodni sajam kožne galanterije i modnih dodataka i TheOneMilano Međunarodni sajam visoke mode.

Povezane teme

06.12.2023 Whats new

Izložba ,,Ekspresija boje i gesta pedesetih" do 30. decembra 2023. u Modernoj galeriji Beograd

Moderna galerija Beograd za kraj godine predstavlja selekciju 20 radova na izložbi pod nazivom "Ekspresija boje i gesta pedesetih"...

05.12.2023 Whats new

Izložba Nove tendencije ’60 - 10 umetnika koji su činili umetničku scenu u Italiji šezdesetih godina prošlog veka

Izložba “Nove tendencije '60” biće svečano otvorena u utorak, 12. decembra 2023. godine u Galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu, s početkom u 19.00 časova.

11.10.2023 Whats new

Kolekcija Zara Home dostupna na veb sajtu Zara Srbija

Počev od 11. oktobra, na Zara.com Srbija biće uveden novi odeljak posvećen asortimanu za kuću iz kolekcije Zara Home, robne marke za kućnu dekoraciju Grupe Inditex.

19.09.2023 Whats new

Mapei – zvanična podloga svetskog finala turnira Red Bull Half Court

Nacionalni pobednici Red Bull Half Court turnira u basketu 3x3 sa pet kontinenata takmičiće se na velikom Svetskom finalu u Beogradu 16. i 17. septembra 2023.

22.06.2023 Whats new

„Umeće preobražaja života“ Dušana Jovanovića predstavljeno u Beogradu

Nakon Gornjeg Milanovca i Palića beogradskoj publici predstavljena je knjiga „Umeće preobražaja života“ autora Dušana Jovanović koja se bavi egzistencionalnim pitanjima i predstavl...

24.03.2023 Whats new

Milano Home: novi događaj posvećen domu i životu

Od 11. do 14.januara 2024.godine, novi projekat koji je nastao kao plod saradnje između Fiera Milano i GEFI će zaživeti…

07.03.2023 Whats new

Sasvim novo lice Salone del Mobile.Milano prožeto čarobnom svetlošću

Salone del Mobile.Milano alfabet sadrži nove interpretacije za slova S i M, dok Euroluce obećava kreiranje očaravajućeg prostora koji se otvara kako bi dopustio svetlosti da se pro...

21.02.2023 Whats new

HOMI Milano – sajam koji u nama budi inspiraciju

Sa izobiljem novih proizvoda, dizajna i sugestija, ovogodišnje januarsko izdanje HOMI sajma zabeležilo je veliki uspeh…

16.02.2023 Whats new

SaloneSatellite 2023 – refleksija uloge treniranja kada se radi o budućnosti dizajna i značaju svetlosti

Dvadeset sedam škola i univerziteta posvećenih dizajnu iz šesnaest različitih zemalja i 550 talentovanih mladih ljudi iz trideset četiri različite države udahnuće život u predstoje...

15.02.2023 Whats new

Salone del Mobile.Milano 2023: put ka novoj taksonomiji sajma

Milanski sajam, međunarodna referentna tačka za sektor nameštaja i dizajna, povratio je svoje tradicionalno mesto u kalendaru, ponoseći se potpuno novim formatom i multidisciplina...

15.02.2023 Whats new

Salone del Mobile.Milano 2023 – 61.izdanje u brojkama

Ovogodišnje izdanje Salone del Mobile.Milano biće ispunjeno ljudima i projektima: više od 170.300 m2 izložbenog prostora okupiranje 1.962 dizajnera – uključujući 550 SaloneSatellit...