Metamorfoze Bvlgari na milanskoj Nedelji dizajna

Instalacije Bvlgari tradicionalno su jedan od najspektakularnijih događaja milanske Nedelje dizajna. Ova neobična godina nije bila izuzetak: modna kuća predstavila je četiri autorske vizije ideje metamorfoze.

Kuća Bvlgari jedan je od redovnih učesnika milanske Nedelje dizajna. Ove godine brend poziva četiri umetnika da razmisle o konceptu metamorfoze, koji je od ključnog značaja za umetnost i kulturu. Azuma Makoto, Daan Roosegaarde, Ann Veronica Janssens i Vincent Van Duysen predstavili su svoje projekte na ovu temu u milanskoj Galeriji moderne umetnosti (GAM) i svako od njih tumači koncept metamorfoze kroz svoj kompleksni jezik.

Azuma Makoto je izgradio mali „vrt“ unutar zidova galerije. Umetnik obično radi sa cvećem, a za njega je „metamorfoza“ reč koja simbolizuje rađanje života i njegovu krhkost. Daan Roosegaarde je stvorio objekat po imenu Lotus Oculus. Ovim objektom odaje počast drevnoj rimskoj arhitekturi. Instalacija se sastoji od ploča koje reaguju na toplotu i svetlost i, poput cvetova lotosa, počinju da se kreću.

Ann Veronica Janssens u svom radu Gam gam gam koristi optičke efekte reflektovane svetlosti za stvaranje slika koje se stalno menjaju i projektuju se na zidove praznih akvarijuma.

I na kraju, poslednja instalacija Vincenta Van Duysena, Shelter, monolitni je kubični objekat. Svaki posetilac može da se skloni u tišini i uživa u uunutrašnjosti malog lavirinta.

Povezane teme

17.08.2021 Whats new

Salone del Mobile: dugo očekivani sajam nameštaja biće održan u Milanu u septembru

Najveći sajam nameštaja, Salone del Mobile preimenovan je u Supersalone.

09.07.2021 Whats new

Otvoren je međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2021

Ovaj konkurs je prilika za mlade arhitekte i dizajnere, studente arhitekture i dizajna...

22.02.2021 Whats new

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

11.02.2021 Whats new

Pored sajma nameštaja u Milanu, prema Homi-ju održaće se domaći kultni događaj

"Lepota koju su zanatlije i dizajneri pružili u predmetima koji prkose vremenu, prenose poruke i menjaju tok dizajna istorije sa komplementarnim nameštajem i dodacima" Kada se shv...

05.12.2020 Whats new

Homi Lifestlye sajam odložen za septembar 2021.godine

HOMI, čuveni italijanski lifestyle sajam, održaće se u septembru iduće godine, zajedno sa Salone del Mobile.Milano...

30.11.2020 Whats new

Evropska premijera izložbe Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje

Žan Pol Gotje: "Nadam se da se uskoro vidimo u Beogradu, volim vaš grad!"

17.10.2020 Whats new

HOMI LIFESTYLE - vaš sastanak sa dizajnom u januaru

Kao jedini italijanski događaj posvećen kućnoj dekoraciji, HOMI Lifestyle sajam vraća se na scenu, sa višekanalnom platformom, koja je ojačana svojom specijalnom zajednicom, #HOMIc...

10.07.2020 Whats new

HOMI Lifestyle - svetska promocija italijanskog dizajna

Sajam će se održati 19.-22. septembra 2020. godine u Fiera Milanu.

04.06.2020 Whats new

Produžen rok za prijave na umetnički konkurs „Postani deo kvARTa“

Rok za prijavu na najveći umetnički konkurs u regionu, „Postani deo kvARTa“ produžen je za dve nedelje, pa svi zainteresovani mogu da pošalju svoje ideje do 8. jula u 15 sati.

02.06.2020 Whats new

Predrag Vukašinović predstavlja svoju novu izložbu fotografija

Predrag Vukašinović svoju umetničku afirmaciju i priznanje stekao je na domaćoj i internacionalnoj sceni kao modni dizajner.

01.06.2020 Whats new

Homi i Host – dizajn kao nova terapija života posle ere zakuljučavanja

Od dizajnera i arhitekti je zatraženo da stvore nove koncepte, a kao rezultat HOMI i Host lansirali su novi "normalniji" dizajn, koji predlaže novu "terapiju" za svakodnevni život....